ActualitateAdministratieLocal

A avea sau a nu avea loc de parcare

Dacă ai loc de parcare în fața blocului, ești cu adevărat o persoană norocoasă. În multe orașe ale țării, acesta este un privilegiu. Așa este și în cazul Brăilei în care aglomerația din trafic începe să se resimtă.  

În ultimii ani, lucrurile au început să se miște, administrația locală amenajând locuri de parcare. În  cartierul Hipodrom, lucrările stau foarte bine, mai ales în zona pieței Microhală. Totuși, niciodată nu sunt suficiente. Mulți locatari dețin două autoturisme sau autoritățile amenajează doar 10 locuri de parcare pentru două blocuri care de multe ori au peste 100 de apartamente. Astfel, lipsa lor provoacă îngreunări ale traficului,  deoarece mulți cetățeni care își parchează mașinile pe prima bandă încurcă  circulația și astfel apar numeroasele aglomerări în trafic.  

Cum rezervi un loc de parcare? 

Se poate face online, dar și fizic. Cum multe persoane sunt de obicei la serviciu, brăilenii optează să-și încerce norocul pe site. Sunt necesare datele personale ale proprietarului, dar și cele ale vehiculului, precum: cartea de identitate, contract de vânzare-cumpărare. La final trebuie plătită și o taxă anuală, de aproximativ 130 de lei. Toate informațiile necesare se găsesc pe site, chiar și un manual de utilizarea al aplicației.  

Și chiar dacă îți dorești un loc de parcare, iar acesta se amenajează în fața blocului tău, nu este atât de ușor să-l obții. Rezervările se fac site-ul Primariei Brăila șși pe aplicația special lansată, dar și la ghișee. Pentru a intra în posesia unui loc de parcare, trebuie să stai cu ochii pe site încă de la 8.00, când se lansează  rezervările.  

Foto: Parcări Brăila

Deși Brăila se intitulează si vrea să devină Smart City, rezolvarea problemei parcărilor de reședință este încă departe de a fi rezolvată. 

Astfel, un cetățean care tocmai s-a mutat în zona Viziru, ne-a semnalat că nu găsește niciun loc disponibil. Am încercat să găsim un loc de parcare disponibil pentru a fi rezervat și am avut surpriza să nu putem identifica niciunul pe o rază de peste 300 m. 

Foto:
Denisa Lazar

Articole similare

Back to top button