Justiție

Acțiune de combatere a braconajului piscicol

Între 3 și 6 martie, comisari ai Gărzii Naționale de Mediu din cadrul Comisariatului General, Comisariatului Rezervației Biosferei Delta Dunării și Comisariatului Județean Galați au desfășurat o amplă acțiune de combatere a braconajului piscicol. Cu acest prilej, au fost avute în vedere, pentru a fi controlate, mai multe zone „fierbinți” de pe raza județelor Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița și Tulcea, respectiv Fluviul Dunărea și Complexul Lagunar Razelm-Sinoe din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

La nivel local, controalele comisarilor Gărzii de Mediu s-au concentrat în zona localităților Mărașu, Chiscani, Gropeni și Stăncuța. Din păcate, nu a fost totul în ordine, iar în cele patru zile echipele de comisari au identificat 89 de unelte de pescuit, dintre care: 24 de setci monofilament, 30 de setci multifilament, 30 de setci din fir textil și 5 vintire. Lungimea uneltelor de pescuit comercial tip setcă depășea 3.000 de metri și, ținând cont că nu aveau prevăzute elemente de identificare (mărci), s-a procedat la ridicarea, în vederea confiscării, a tuturor uneltelor.

În plus, au fost predate către o societate comercială, în vederea valorificării, 232 kg de pește, iar o cantitate de aproximativ 20 kg de pește subdimensionat, de diferite specii, a fost redată mediului natural, inclusiv un exemplar de sturion-cegă (Acipenser ruthenus), găsit capturat pe brațul Bala.

Potrivit unui comunicat de presă remis cu acest prilej, „în cadrul acțiunilor desfășurate, au mai fost verificate, în vederea respectării legislației de mediu, un număr de 48 de ambarcațiuni. Acțiunile de acest gen vor continua săptămânal, în scopul descurajării braconajului și protejării biodiversității în general”.

Foto:
Garda Naţională de Mediu

Articole similare

Back to top button