Au început înscrierile la Concursul Național de Creație Literară „Ion Creangă”. Competiția, ajunsă la a XVI-a ediție, se adresează elevilor din clasele a IV-a – a VIII-a și este organizată de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) din Brăila și Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Brăila, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Panait Istrati”.
Concursul are trei secțiuni. Secțiunea I, pentru elevii de clasa a IV-a, are două subsecțiuni, proză scurtă, cu tema „Copilăria” sau „Prietenia” și poezie, cu tema „Copilăria” sau „Natura”. La Secțiunea a doua, pentru elevii claselor a V-a și a VI-a, temele propuse sunt „Locul natal” și „Prietenia”. Elevii claselor a VII-a și a VIII-a pot scrie proză scurtă și poezie cu tema „Timpul” sau „Călătoria”.
Participanții pot intra în concurs cu unul sau cu ambele genuri literare. Indiferent de tema aleasă, sunt obligatorii trei poezii. Un profesor poate coordona maxim cinci elevi. Pot participa și elevi din alte țări.
Data limită de expediere a lucrărilor este 29 martie 2024
Nu se percep taxe de participare. Lucrările vor fi trimise doar prin poșta electronică, la adresa de e-mail concurs_ioncreangă_brăila@yahoo.com. Data limită de expediere a lucrărilor este 29 martie 2024.
În evaluarea lucrărilor se va ține cont de respectarea temelor propuse, a normelor limbii române literare și a condițiilor de tehnoredactare, dar și de originalitatea mesajului artistic transmis, de respectarea unor criterii de compoziție specifice genului și de valorificarea limbajului artistic.
Textele premiate vor fi publicate în revista concursului cu număr de ISSN
Jurizarea lucrărilor va avea loc în luna mai, iar rezultatele se vor afișa pe 31 mai, pe site-ul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”. Textele premiate vor fi publicate în revista concursului cu număr de ISSN, iar diplomele vor fi expediate prin Poșta Română până la sfârșitul lunii august 2024, pe adresa inspectoratelor școlare ale județelor de unde provin școlile premiate.
Președintele juriului este prof. Cătălin Canciu, inspector școlar general la ISJ Brăila, iar vicepreședinte este prof. Iulia Georgescu, inspector de limba și literatura română.Din juriu vor mai face parte prof. Mircea Grigore Bogdan, directorul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”, Cătălina Cuzmin și Carmen Valentina Vlad, profesoare de limba și literatura română, și Carmen Dumitriade, profesor pentru învățământ primar la instituția organizatoare.
Din echipa de coordonare mai fac parte prof. Aurelia Ion, inspector școlar de educație permanentă și activități extrașcolare, prof. Nicoleta Stoica, director adjunct la Școala Gimnazială „Ion Creangă” din Brăila și Dorina Damian, bibliotecar la aceeași școală.
Pentru detalii, urmăriți site-ul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă”.