Părinții de gemeni, tripleți sau multipleți au parte, în sfârșit, de un cadru legal care să le vină în ajutor, în cadrul căruia sunt propuse mai multe măsuri legate de concediul de creștere a copiilor, dar și de indemnizația lunară pe care o pot primi.
Mai exact, în noul proiect de act normativ se precizează că părinții ar putea beneficia simultan de un concediu de creștere a copiilor pentru o perioadă de șase luni. În aceste șase luni vor fi incluse cele două luni obligatorii prevăzute de legislația în vigoare. Asta înseamnă că ambii părinți vor putea îngriji copiii gemeni, tripleți sau multipleți de la momentul nașterii până când aceștia împlinesc vârsta de șase luni. De asemenea, în cadrul acestui proiect de lege se menționează și faptul că, în cazul în care părinții optează pentru angajarea unei persoane care să asiste la îngrijirea copiilor, acest lucru se va face prin intermediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială. Persoana angajată va avea parte de un contract de muncă pe perioadă determinată, cu normă întreagă, iar plata pentru aceste servicii va fi asigurată de la bugetul de stat, în sumă echivalentă cu salariul minim brut pe țară. Mai mult, persoana care poate fi angajată este oricine, însă trebuie să îndeplinească toate criteriile legate de exercitarea profesiei de bonă. Este vorba despre orice cetățean român sau străin, cu domiciliul/reședința în aceeași localitate cu domiciliul/reședința copilului, care deține un titlu oficial de absolvire a unui curs de puericultură, are capacitate de exercițiu, este apt/aptă din punct de vedere medical și psihologic și nu are antecedente penale, cu excepția faptelor săvârșite din culpă, dovedite prin certificat de cazier judiciar.
Cadrul legal prevede și atribuțiile pe care le are o bonă în raport cu copilul pe care îl are în grijă. Astfel, bona trebuie să asigure îngrijirea și supravegherea copilului, să îi acorde ajutor în caz de îmbolnăvire/accidentare, să îi informeze permanent pe părinți în legătură cu evoluția acestuia, să însoțească, atunci când părinții nu pot, copilul la activități recreative, culturale, artistice, sportive și școlare, precum și alte atribuții convenite prin contract.