Avaria de gaze, rezolvată deocamdată 

Brăilenii care locuiesc în blocul 6 din cartierul Viziru I, în blocul A2 din cartierul Viziru II și cei din împrejurimi trăiesc și acum cu spaima unui posibil incendiu cauzat de vreo explozie. Asta deoarece în dimineața de 6 septembrie 2023 mirosul de gaze care i-a alertat era cauzat de o scurgere. Dacă am spus unde se află locul cu problema (foto), atunci se înțelege că este la limita spațiului fostei unități militare, din spatele statuii Caporalului Mușat.

Oamenii, speriați, au sunat la numărul de urgență, a venit imediat o echipă de la Distrigaz și la fața locului a descoperit că muncitorii care se chinuiau să dărâme gardul au atins o conductă despre care nu au fost înștiințati că ar fi existat pe acolo. Ne amintim că ceva similar, dar fără scurgeri de gaze și pericol de explozie, s-a petrecut săptămânile trecute la lucrările din proiectul european pe Calea Galați. 

S-a oprit furnizarea gazelor naturale, s-a rezolvat problema și în jurul orei 11.30 oamenii au avut din nou cu ce să facă mâncare la aragaz. 

Dar unii brăileni din zonă sunt supărați. ”De ce să taie frumusețe de copaci? Și nici măcar nu mai pun alții în loc, spunea o femeie. ”Iar casele alea sunt una în alta, parcă sunt gândaci. Nu găseau alt loc să ridice construcții noi în Brăila asta mare?”, a comentat alta în timp ce urmăreau cum unul din membrii echipei Distrigaz semna niște hârtii pe bordul mașinii.   

”Și dacă alt muncitor mai dă cu târnăcopul peste încă o țeavă de gaze?”, a întrebat aproape șoptit un tânăr. Până să mă uit mai bine la el, a fugit de lângă noi. Dar întrebarea lui ar trebui să fie în atenția autorităților. Cine dă autorizații de construire și de demolare este atent și la astfel de aspecte prin oraș sau ne vom trezi cu alte asemenea situații. Și e posibil să se întâmple. Din gardul la care făceam referire mai e de spart. Și copaci mai sunt destui de tăiat. Că și casele sunt importante.     

Foto:
Armanda Filipine