Bacalaureat, rezultate finale 

Astăzi au fost publicate rezultatele finale la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat.  

În județul Brăila s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului 399 de candidați, 46 dintre aceștia neprezentându-se la examen. Potrivit rezultatelor publicate înaintea contestațiilor, doar 113 candidați promovaseră examenul, restul de 240 fiind declarați respinși.  

După contestații, numărul de candidați promovați la a doua sesiune a Bacalaureatului a crescut la 124, ceea ce înseamnă o promovabilitate la nivelul județului Brăila de 35,1% . Promovabilitate de 100 % se constată la Colegiul Național ,,Gheorghe Munteanu Murgoci” și la Liceul Teoretic ,,Nicolae Iorga”. 

Așa cum arată datele furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Brăila, 90,3 % dintre candidați au obținut note între 6 și 6,99, 8,1% au avut note în intervalul 7-7,99 și doar 1,6% dintre candidați au fost evaluați cu note cuprinse în intervalul 8 – 8,99. 

La nivel național, la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat s-au înscris 33.974 de candidați. Au promovat examenul 9.284 de candidaţi, cu 780 mai mulţi faţă de prima afişare a rezultatelor.  

Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise a examenului de Bacalaureat este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6. 

Reamintim că, începând cu această sesiune a Bacalaureatului, toate lucrările au fost evaluate digital, Ministerul Educației intenționând să aplice din acest moment noul sistem de corectare la toate examenele naționale și în cazul simulărilor.