Borussia Dortmund – HC Dunărea Brăila, duel pentru Europa

Duminică, 12 noiembrie, începând cu ora 15.00, echipa feminină de handbal HC Dunărea Brăila susține un meci foarte important, în deplasare, în Germania, pe terenul celor de la Borussia Dortmund. Partida contează drept prima manșă din turul al treilea preliminar al EHF European League, a doua competiție continentală intercluburi.

După acest play-off în dublă manșă, returul urmând să aibă loc pe 19 noiembrie la Brăila, echipa care va câștiga se va califica în grupele titratei competiții europene.

Din nefericire, drepturile de televizare ale acestei partide nu au fost achiziționate de niciun post TV din România. Astfel, iubitorii handbalului pot fi la curent cu evoluția scorului, în format livetext, pe site-ul de specialitate Flashscore.

Borussia Dortmund este una dintre cele mai puternice echipe din Bundesliga feminină. Formația funcționează sub aceleași auspicii administrative ca și celebra echipă de fotbal cu același nume, marea rivală a celor de la Bayern Munchen.

Cine este Borussia Dortmund

Borussia Dortmund a fost campioana Germaniei la handbal feminin în 2021, având la activ și participări în grupele Ligii Campionilor. În sezonul pandemic, Borussia a fost repartizată în aceeași grupă cu SCM Rm. Vâlcea, dar niciunul dintre meciuri nu s-a disputat, deoarece nu mai contau pentru economia calificării. Un sezon mai târziu, 2021-2022, Borussia Dortmund a fost colegă de grupă, în Liga Campionilor, cu CSM București, de care a fost învinsă de două ori, cu 25-22 și 33-29.

Borussia Dortmund a mai fost în vizită în zona Dunării de Jos, cu ocazia semifinalelor Cupei EHF, sezonul 1996-1997, când s-au duelat cu fetele de la Oțelul Galați, pe care le-au eliminat după 26-16 și 19-20 la Galați. În acel sezon, Borussia a jucat finala competiției.

De-a lungul vremii, handbaliste precum Narcisa Lecușanu sau Lidia Drăgănescu, dintre tricolore, au îmbrăcat tricoul celor de la Borussia Dortmund.

Întregul lot al brăilencelor este valid pentru această partidă esențială, iar antrenorul Jan Leslie Lund este și el optimist. În ultimul meci din campionat, Dunărea a cedat la limită, 27-26, contra celor de la Gloria Bistrița.

Mult succes!