Codul roșu de viscol se prelungește la Brăila: trenuri blocate și mai multe localități fără energie electrică



Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prelungirea codului roșu de viscol de la ora 10:00 până la ora 16:00. Zonele afectate sunt județele Constanța, Tulcea, Galați și Brăila.

Într-un comunicat primit de la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila, se precizează că, în urma fenomenelor meteorologice periculoase manifestate în județul Brăila în această dimineață, s-a intervenit în mai multe situații. Astfel, un camion (TIR) a fost blocat la ieșire din Bărăganul spre Iazu, județul Ialomița. DN 2B este închis pe timpul codului roșu, iar Secția Drumuri Naționale (SDN) Brăila lucrează pentru deblocare. Un număr de 26 copaci au căzut în municipiul Brăila. În aceste zone intervin echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila.

Mai multe localități fără energie electrică

Au fost raportate mai multe localități afectate de avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică din județul Brăila: Racovița, Corbeni, Custura, Bărăganul, Măxineni, Făurei, Dudești, Chiscani, Baldovinești, Vărsătura. Prin urmare, compania Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Brăila – intervine cu 20 de echipe pentru remedierea avariilor.

Trenuri blocate, oprite în stație sau anulate

CFR Călători informează că patru trenuri au fost blocate, după cum urmează: Făurei – Dedulești (130 de călători), Plopu (trei călători), Lacu Sărat – Traian Sat (șapte călători) și Făurei-Brăila (120 de călători).

Conform unui comunicat de ultimă oră, situația trenurilor de pe raza județului Brăila este următoarea:

– Tren de marfă staționat pe firul 2 de circulație, între stația CF Lacu Sărat și Traian, pantograf rupt, se intervine de către lucrătorii CFR la fața locului.

– Între Brăila și Baldovinești, în dreptul firului 1 de circulație, se află căzut un copac ce nu obstrucționează circulația, dar se circulă cu viteză redusă.

-Trenurile R 7360 si IR 1570 sunt staționate în zona Stației CF Făurei, ambele fiind defecte. Întârziere necunoscută.

– Trenul IR 1732 este defect în zona Stației CF Lacu Sărat. Intârziere necunoscută.

– Trenul IR10072 Galați -București staționează în Stația CF Brăila, aproximativ 30 de călători.

– În zona Stației CF Lacu Sărat, km 211+050, firul de tensiune este rupt. La fața locului se deplasează lucrătorii CFR pentru remediere.

În acest moment, circulația feroviară este oprită, nu mai pleacă niciun tren pe raza județului Brăila din stațiile unde sunt oprite, până nu se remediază defecțiunea dintre Lacu Sărat și Traian.

Trenul IR 1572 Galați-București Nord a fost anulat.

Trenul IR 1731 Galați-Brașov  are aproximativ 130 de călători în el, fără căldură, din cauza firului de tensiune și a pantografului.

În Stația CF Brăila se află aproximativ 40 de călători.

Nu în cele din urmă, se anunță că, având în vedere prelungirea CODULUI ROSU până la ora 16:00, sunt închise toate drumurile naționale si județene. Se va interveni doar pentru urgențe.

Meteorologii au emis cod portocaliu și cod galben pe mai bine de jumătate din suprafața României

Codul portocaliu se va instala începând cu ora 10:00 și va dura până la ora 20:00. Sunt vizate următoarele zone: estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei, precum și Carpații Meridionali și de Curbură. În intervalul menționat, în estul și nord-estul Munteniei, Dobrogea și jumătatea de sud a Moldovei va ninge și va fi viscol. Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 85 până la 90 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. În Carpații Meridionali și de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 90 până la 110 km/h, va ninge și va fi viscol, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Codul galben va începe de la ora 10:00 și va dura până la ora 20:00, vizând vestul și sudul Olteniei, jumătatea sudică a Munteniei, local Transilvania și  jumătatea de nord a Moldovei. Aici vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 50 până la 65 km/h și pe arii restrânse va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Foto:
Administrația Națională de Meteorologie