
Convocarea subofițerilor de comandă din Forțele Terestre
La Brigada 10 Geniu „Dunărea de Jos” a avut loc convocarea de specialitate a subofiţerilor de comandă ai marilor unităţi și unităţi din Forțele Terestre. Întâlnirea a fost deschisă de locțiitorul comandantului unității, colonelul Silviu Gimiga, care a subliniat importanța activității subofiţerilor de comandă în aplicarea viziunii și ordinelor comandanţilor, elemente esențiale pentru realizarea misiunilor atribuite structurilor militare.
Conducerea activității a fost asigurată de plt. adj. pr. Stanciu Valentin, subofițerul de comandă al Forțelor Terestre, care a discutat despre direcțiile de acțiune prioritare în raport cu misiunile și obiectivele majore ale Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT). Printre subiectele abordate s-au regăsit teme esențiale pentru îmbunătățirea procesului de instruire, respectarea legislației și regulamentelor militare, dar și implicarea subofițerilor în recrutarea, selecția, formarea și retenția personalului militar.
Convocarea a fost marcată și de prezența unor reprezentanți din diverse ramuri ale armatei, care au subliniat importanța colaborării la nivelul subofițerilor de comandă în menținerea standardelor de instruire. Aceste aspecte au fost evidențiate prin participarea subofițerului de comandă al Șefului Statului Major al Apărării, plt. adj. pr. Florea Sas, maistrului militar de comandă al Forțelor Navale, maistrului militar principal Marius Irimia, și reprezentantului Statului Major al Forțelor Aeriene, maistrului militar clasa a III-a Lavinia Hotescu.
Una dintre activitățile relevante din cadrul convocării a fost vizita la comandamentul Flotilei Fluviale și la facilitățile portului militar Brăila. Aceasta a oferit oportunitatea de a înțelege mai bine conceptul de lucru integrat între categoriile de forțe, un aspect esențial pentru eficiența operațiunilor combinate.
În cadrul acestui eveniment, subofițerii de comandă au avut ocazia să participe la discuții aplicative și să-și împărtășească experiențele legate de provocările întâmpinate în activitatea de zi cu zi, dar și să propună soluții de îmbunătățire a procedurilor și instruirii.