Cu viața mea, apăr viața

În perioada 16 – 17 mai 2024, la Școala Gimnazială „Fănuș Neagu” Brăila, s-a desfăşurat faza județeană a concursului şcolar cu tematică de protecţie civilă „CU VIAŢA MEA, APĂR VIAŢA”.

La acest concurs, la ciclul gimnazial, s-au prezentat echipaje din cadrul Liceul cu Program Sportiv Brăila, Școlii Gimnaziale Vădeni, Școlii Gimnaziale Cazasu, Școlii Gimnaziale Chiscani, Școlii Gimnaziale ”Spiru Haret” Însurăței, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni, Liceul Teoretic ”Constantin Angelescu” Ianca, Liceul Teoretic ”George Vâlsan” Făurei, iar la ciclul liceal Liceul Teoretic ”Constantin D. Nenițescu” Brăila, Liceul Tehnologic ”N. Oncescu” Ianca, Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni, Liceul Tehnologic ”N. Titulescu” Însurăței, Liceul Teoretic ”G. Vâlsan” Făurei.

Prin organizarea acestui concurs s-a urmărit dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar, cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte, adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru şi dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

Concursul a constat în desfăşurarea unei probe teoretice de verificare a cunoştinţelor acumulate prin parcurgerea unei tematici specifice și două probe practice – transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 m și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea” al judeţului Brăila, concursul s-a dovedit, ca în fiecare an, un eveniment şcolar de real interes. Alături de organizatori s-a aflat CJ Brăila care a asigurat cupe, medalii și diplome și Direcția de Sănătate Publică Brăila care a asigurat asistența medicală.

La finalul competiției clasamentul general a fost următorul:

La nivel gimnazial:

  • Locul I – Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni;
  • Locul II – Școla  Gimnazială Cazasu;
  •  Locul III – Școla Gimnazială Vădeni.

La nivel liceal:

  • Locul I – Liceul Tehnologic „Matei Basarab” Măxineni;
  • Locul II – Colegiul Tehnic „Constantin D. Nenitescu” Brăila;
  • Locul III – Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” Ianca.
Foto:
ISU Brăila