Elevii Școlii Romanu, educați în spirit ecologic



În perioada 15 martie -15 aprilie, în fiecare an, se marchează în mod festiv Luna Pădurii. Cu acest prilej, sunt organizate o serie de activități, în care sunt implicați inclusiv copiii, manifestări care au scopul de a scoate în evidență rolul pădurilor în menținerea echilibrului ecologic la nivel global. Ca de fiecare dată, momentul nu trece neobservat la Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei care a pus la punct mai multe astfel de activități, una dintre ele fiind organizată în colaborare cu Școala Gimnazială Romanu. Pepiniera Lacu Sărat, din Direcția Silvică Brăila, a fost cea care i-a ajutat pe cei implicați în proiect, prin oferirea de puieți.

Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei a fost reprezentată la această activitate de Albu Bogdan Paul. Cu acest prilej, elevii avut parte și de o sesiune informativă și de conștientizare cu privire la importanța pădurii, a rolului esențial al acesteia în menținerea echilibrului ecologic, nu doar în ariile protejate, ci în toate zonele împădurite. Copiii – elevi în ultima clasă de gimnaziu, au fost coordonați de prof. Luminița Badachi și au plantat 10 puieți de salcâm, ulm și stejar brumăriu. De asemenea, Ziua Păsărilor nu a trecut nici ea neobservată, doar că de data aceasta a fost rândul elevilor claselor a IV-a, a VI-a și a VIII-a, coordonați de prof. Luminița Badachi și prof. Roxana Dumitrașcu, să se implice mai mult, prin participarea la o sesiune de informare și conștientizare a importanței ocrotirii speciilor de păsări din arealul protejat Balta Mică a Brăilei.

În această perioadă, pentru a sărbători Luna Pădurii, Administrația Parcului Natural Balta Mică a Brăilei va organiza și alte evenimente de informare și conștientizare în mediul online și offline cu privire la importanța pădurilor și a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic în ariile protejate și în afara acestora.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva administrează 3,13 milioane hectare de păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier la standard internațional.

Foto:
Romsilva Parc Balta Mică/Facebook