Explozii la Crevedia. Peste 50 de răniți

Joi, 31 August, ora 10:00 – Unul dintre răniți a murit.

„Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2.000 de lei pentru un însoțitor al victimelor internate în țară. Ajută și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 de lei și ajung la 10.000 de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința”. Premierul Marcel Ciolacu

12:50 – Raed Arafat anunţă că s-a înregistrat un nou deces.

Duminică, 27 August, ora 12:30 – Cel puțin o persoană a decedat și 57 sunt în stare critică, în urma exploziilor de sâmbătă seara la o stație GPL situată pe DN 1A, în Crevedia, județul Dâmbovița. Dintre victime, 39 sunt pompieri. 10 răniți sunt într-o condiție foarte gravă.

Mecanismul european de protecție civilă a fost pus în acțiune pentru transferul victimelor în alte țări, cu primii pacienți fiind transportați în Belgia și Italia.

Ancheta este în desfășurare sub supravegherea Parchetului General, iar Raed Arafat a subliniat că echipa de gestionare a situațiilor de urgență va fi activă atât timp cât este necesar.

Informații inițiale sugerează că stația nu avea autorizație validă din 2020.

3.000 de rezidenți au fost relocați dintr-o zonă de 800 de metri din jurul incidentului.

Foto:
IGSU/Facebook