Peste 100 de adolescente din unsprezece localități mici, precum și din municipiul Constanța, sunt implicate în cercuri de dezvoltare și învățare în cadrul proiectului „Fetele neînfricate”. Aceste cercuri au fost organizate în Biblioteca Județeană Constanța și în bibliotecile locale din 11 orașe mici: Novaci și Țicleni (județul Gorj), Mărășești (Vrancea), Onești (Bacău), Tăuții-Măgherăuș (Maramureș), Amara (Ialomița), Calafat (Dolj), Petrila (Hunedoara), Târgu Frumos (Iași), Topoloveni (Argeș) și Balș (Olt).
Participantele au vârste cuprinse între 10 și 16 ani. Scopul cluburilor, denumit adesea „empowerment” în engleză, este de a completa educația tinerelor cu informații care nu se regăsesc încă în curriculumul școlar românesc. Subiectele abordate includ: educația pentru sănătate, explorarea propriei identități, anxietate, comunicare asertivă, bullying, discriminare, cetățenie activă, independență financiară, meserii ale viitorului, știri false (fake news), încălzire globală, trafic de persoane și abuzuri sexuale asupra minorilor. Temele sunt prezentate de specialiști, sub formă de podcasturi și prin intermediul activităților recreative.
Adolescentele sunt stimulate să discute despre temele abordate în cadrul cluburilor, să împărtășească și altora ceea ce au învățat și să se exprime mai frecvent în public pentru a-și crește încrederea în sine.
Organizatorii cluburilor menționează, într-un comunicat, că feedbackul și schimbările observate după sesiunile susținute reflectă progresul fetelor, care acum manifestă o încredere sporită în sine, au dobândit noi abilități și văd mai multe posibilități pentru un viitor luminos.
Proiectul este inițiat de Fundația Progress și beneficiază de sprijinul partenerului OTP Leasing.