La Casa Umorului Desenat, finalul de an se anunță plin de zâmbete, dar și de activități de educație muzeală dedicate celor mici și de expoziții de mare valoare, care pot fi admirate zilnic între orele 9:00 și 17:00.
Prima dintre acestea este expoziția „Tănase în Zâmbete Desenate la Festivalul Umorului Vasluian”, ce include lucrări de artă din patrimoniul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui. Aceasta reunește nume importante ale graficii românești: Victoria Argint, Ion Z. Georgescu, Mihail Gion, Dan Hatmanu, Gheorghe-Radu Hălmăgean, Silvan Ionescu, Nicolae Lengher, Horațiu Mălăele, Denes Molnar, Paul Olaru, Mihai Pânzaru-Pim, Neboișa Rosici (Nero), Răzvan Tenie-Brădean, Mircea Tomescu, Cristian Topan, Dan Silviu Turculeț și Cristi Vecerdea (Criv).
Expoziția „Omul între + și -” aduce pe simeze mai multe afișe ale „Salonului de Vară al Umorului”, un fenomen cultural inițiat de artistul și profesorul brăilean Victor Chiriloaie (Chiril) în 1978, care a oferit Brăilei o remarcabilă valoare artistică, păstrată de-a lungul anilor.
Cea de-a treia expoziție, „Haz de necaz”, prezintă lucrări de grafică satirică semnate de Chiril, completând experiențele estetice pe care Casa Umorului Desenat le oferă încă de la intrarea în generoasa-i curte.
„Pentru toate acestea, mulțumim Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui pentru colaborare! Bucuroși, le suntem recunoscători doamnei Anca Chiriloaie și domnului Florian Doru Crihană pentru prietenie și susținere! Și nu în ultimul rând, vă mulțumim dumneavoastră pentru prezența la evenimentele noastre, pentru gândurile și zâmbetele pe care ni le împărtășiți, dar, mai ales, pentru încrederea și prețuirea față de munca noastră!”, a precizat Elena Nicoleta Albu, educator muzeal în cadrul Serviciului Relații cu Publicul al Muzeului Brăilei.