IPJ Brăila acționează pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Principalele misiuni desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost: menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea infracționalității de orice fel și creșterea gradului de siguranță rutieră.

Polițiștii au acționat la nivelul întregului județ pentru a preveni faptele antisociale, organizând 10 acțiuni și intervenind la 36 de evenimente, dintre care 27 au fost sesizate de cetățeni prin 112.

Polițiștii au constatat 106 fapte care au perturbat ordinea și liniștea publică. În toate aceste cazuri, intervențiile au fost imediate și ferme pentru liniștea cetățenilor care ar fi putut fi afectați. În acest sens, au fost aplicate amenzi în valoare de peste 51.000 de lei.

Pentru menținerea siguranței rutiere, 3 șoferi au rămas fără permis de conducere după ce au pus în pericol siguranța altor participanți la trafic.

De asemenea, au fost oprite din a circula pe drumurile publice autovehiculele care nu prezentau siguranță în trafic. Astfel, 7 certificate de înmatriculare au fost retrase până la remedierea problemelor constatate.

În total, ieri, pe raza județului, au fost semnalate 23 de posibile infracțiuni.

Acțiune pe DE 584

În cadrul acțiunilor, în data de 18 iunie, în intervalul orar 15:00-17:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe DE 584 pentru prevenirea accidentelor rutiere, în acest sens fiind aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.170 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002.

Dintre sancțiunile aplicate, 9 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 3 pentru neportul centurii de siguranță și 2 pentru alte abateri.

Berteștii de Jos

Aseară, 18 iunie, la ora 17:40, polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Viziru au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 35 de ani, în timp ce conducea un vehicul pe raza localității Berteștii de Jos.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal, în care sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.