Gazonul stadionului Intergaz, din Popești-Leordeni, a intrat în reparații capitale, informează profilul oficial de Facebook al Sport Club Popești-Leordeni. În urma unei vizite de lucru efectuată de o comisie mixtă din partea FRF și UEFA, deoarece Popești-Leordeni era în plan să găzduiască în această toamnă meciuri internaționale de juniori, s-a constatat că gazonul de pe stadionul nostru nu corespunde standardelor tehnice de calitate, mai informează sursa citată.
De aceea, conducerea clubului ilfovean a luat decizia de a da imediat undă verde lucrărilor de reparații, astfel încât, în primăvara lui 2024 să avem un gazon de calitate.
Astfel, ultimele meciuri din 2023, pe teren propriu ale celor de la SC Popești-Leordeni, se vor juca la Stadionul Metaloglobus sau în alte locații.
Până în 2024, gazonul natural al Stadionului Intergaz este impracticabil, fiind supus operațiunilor specifice pentru îmbunătățirea calității, încheie comunicatul echipa d eliga a III-a.
La Brăila s-a jucat fotbal-polo
Ultima etapă din Liga a III-a la fotbal, la finele săptămânii trecute, a programat un meci de povestit nepoților, pe Stadionul Municipal din Brăila. Dacia Unirea, echipa-etalon a brăilenilor a cedat cu scorul de 4-1 în fața celor de la CSM Rm. Sărat, pe o ploaie diluviană care a făcut ca partida să se întrerupă de două ori.
Practic, din relatările site-ului specializat pe fotbal din ligile inferioare, www.liga2.ro, meciul ar fi trebuit, în mod normal, să s eîntrerupă din cauza terenului impracticabil. Vijelia și ploaia care au căzut sâmbătă la Brăila au făcut ca terenul să se transforme într-o imensă băltoacă, pe care numai fotbal nu s-a mai putut juca.
Pe de altă parte, încă de pe vremea când Dacia Unirea Brăila încă evolua în liga secundă, starea deplorabilă a gazonului brăilean era recunoscută de toată lumea care vizita orașul, din motive fotbalistice. În aceste condiții, cu o infrastructură la pământ, este realmente imposibil să ceri performanță.
Manifest pentru stadion
Dacia Unirea Brăila se află pe locul al cincilea în clasament, în seria a II-a din Liga a III-a. pretențiile brăilenilor, din punct de vedere fotbalistic, sunt mari, ținând cont de tradiția fotbalistică de la mal danubian pornită din perioada interbelică și până la finala Cupei României disputată în anii 90. Brăila, ca forță și tradiție, este incomparabilă cu Popești-Leordeni, oraș ilfovean satelitar Capitalei.
Dacă la Popești-Leordeni s-a luat o decizie cu celeritate, iar clubul sportiv local, aflat în subordinea Primăriei și Consiliului Local Popești-Leordeni reușește să se replieze la timp pentru a avea un gazon de calitate, atunci acest lucru trebuie să fie învățătură și pentru alții., Oficialii din Popești-Leordeni au văzut imediat oportunitatea de a avea gazon de calitate, atât pentru echipă cât și pentru vizitele loturilor naționale de juniori ale României.
La Brăila nu se poate? Imposibil… Tocmai de aceea cred că este cazul ca brăilenii să ia atitudine și să își ceară drepturile sportiv-cetățenești de avea săli, stadioane, infrastructură potrivită pentru calitate.
SC Popești-Leordeni a jucat în sezonul trecut finala barajului de promovare pentru liga secundă, iar acum este pe un loc de play-off în seria a IV-a din același eșalon.
Problema bazelor sportive este una cronică în Brăila. Publicația noastră a mai informat, cu alte ocazii, despre lucrările întârziate și la Stadionul Progresul, într-un material care poate fi citit aici.