Rectori de la aproape toate universitățile din România, reprezentanți ai Ministerului Educației și Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, autorități județene și locale au fost prezenți, ieri, în sala Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați, la deschiderea oficială a Consiliului Național al Rectorilor.
În debutul manifestării, prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, Rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” a trecut în revistă principalele etape în dezvoltarea instituţiei în cei 75 de ani.
Secretarul de stat în Ministerul Educației, prof. univ. dr. Gigel Paraschiv a transmis salutul ministrului Ligia Deca adresat reuniunii de la Galați. „Este prima reuniune a Consiliului Național al Rectorilor de la publicarea legii 199/2023 a învățământului superior.Am convingerea că va fi o întâlnire în beneficiul tuturor și vă transmit gândul bun de susținere din partea doamnei Ministru Ligia Deca. Instituția de învățământ superior din Galați reprezintă un pol important în dezvoltarea zonei de sud-est a țării. Ministerul Educației salută implicarea UDJG în sprijinirea românilor de peste Prut“, a declarat prof. univ. dr. Gigel Paraschiv.
Cu această ocazie, secretarul de stat a înmânat Rectorului Universității „Dunărea de Jos” din Galați placheta aniversară „Dimitrie Gusti”, pentru întreaga activitate educativă și de cercetare științifică, dar și pentru performanțele instituționale înregistrate în cei 75 de ani de învățământ universitar la Galați.
La rândul său, Fostul Ministru al Educației, prof. univ. dr. Sorin Mihai Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor a declarat: „Admir pragmatismul și perseverența prof. univ. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, un manager foarte bun. Am văzut la Galați proiecte impresionante, unice în țară, pe care sunt convins că le veți duce la bun sfârșit. Am credința că UDJG va crește frumos, o spun în numele CNR-ului. Aveți deja, în cele 14 facultăți, 14.000 de studenți, din care un sfert sunt studenți străini. Apreciez internaționalizarea, sunteți un bun exemplu și din acest punct de vedere.”
Au mai vorbit și înmânat diplome onorifice: Andrei Alexandru, ministru secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, prof. univ. dr. Neculai Istudor, din partea Consorțiului Universitaria, prof. univ. dr. Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, din partea Consorțiului G6 UMF, prof. univ. dr. Cornel Cătoi, din partea Consorțiului Universităților de Științe Agricole și de Medicină Veterinară – Științele vieții. Luni, CNR va emite un comunicat de presă cu privire la deciziile luate în cadrul întâlnirii de la Galați.