Invatamant

Masterclass de canto și regie, la Școala de Arte

Luni, 17 februarie, și marți, 18 februarie, cursanți de la Liceul de Arte „Hariclea Darclée” Brăila și Școala Populară de Arte „Vespasian Lungu” Brăila au răspuns prezent la o activitate derulată în parteneriat cu Facultatea de Arte din Galați, din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. Este vorba despre prima ediție a proiectului „Masterclass de canto și regie”, iar pe această cale, cele două unități de învățământ aduc mulțumiri „domnului prof. univ. dr. Teodor Niță, decan al Facultății de Arte din cadrul UDJG, manager și solist al Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, pentru această oportunitate și, bineînțeles, cadrelor didactice: asist. univ. drd. Lorena Mărginean și lector univ. dr. Adrian Mărginean.”

Facultatea de Arte din Galați conține un singur departament, Departamentul de Teatru, Muzică și Arte Plastice, care coordonează activitatea didactică, cultural-artistică și de cercetare a 31 de cadre didactice titulare și a 200 de studenți. Există săli de cursuri și seminarii, cinci ateliere de pictură, o sală de spectacole – Aula Magna – cu 200 de locuri, precum și două săli de studio pentru desfășurarea producțiilor interne ale specializărilor din domeniul artelor spectacolului și muzicii.

Studenții de aici pot bate la porțile afirmării prin spectacole montate pe scenele instituțiilor de cultură din Galați, precum Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Muzeul de Arte Vizuale, Inspectoratul Școlar Județean, Kinelink, Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, Biserica Romano-Catolică, Centrul Cultural „Dunărea de Jos” etc. Nu de puține ori, aceștia sunt recompensați cu distincții și premii la diferite festivaluri sau concursuri de specialitate, atât locale, cât și naționale sau internaționale.

Totodată, ca beneficiari ai mobilităților Erasmus, studenții au ocazia să studieze în centre universitare din Uniunea Europeană (Italia, Norvegia, Turcia, Spania, Albania).

Cadrele didactice desfășoară o intensă activitate artistică și de cercetare: participă la festivaluri, turnee și expoziții naționale și internaționale, publică cărți la edituri recunoscute CNCSIS, articole de tip BDI sau ISI, realizează compoziții achiziționate de UCMR, regizează, dirijează sau abordează roluri de anvergură în spectacole profesioniste. Colaborarea cu cele două instituții de învățământ brăilene reprezintă pentru elevii acestora o șansă de a-și construi o frumoasă carieră în domeniu.

Articole similare

Back to top button