Percheziții pentru braconaj piscicol în Insula Mare a Brăilei

Vineri, 27 octombrie, polițiști din cadrul Biroului Criminalistic al Poliției Municipiului Brăila, precum și ai Secției 3 Poliție Rurală Făurei, Secției 4 Poliție Rurală Ianca, Secției 5 Poliție Rurală Viziru și ai Serviciului de Acțiuni Speciale, sprijiniți de jandarmi, au efectuat 19 percheziții la domiciliile mai multor persoane bănuite de braconaj piscicol, pe raza comunelor Mărașu și Frecăței. 

La domiciliul unui bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna Mărașu au fost identificate și confiscate 26,2 kg de pește din speciile crap, șalău, caras, plătică și 2,3 kg de icre. La domiciliile altor patru bărbați din aceeași comună, au fost descoperite și confiscate trei vârșe, 11 plase de pescuit, un prostovol și trei aparate electrice artizanale folosite pentru activități de braconaj. 

Percheziții au fost efectuate și la domiciliile a trei bărbați, cu vârste cuprinse între 30 și 65 de ani, din comuna Frecăței. Au fost găsite și ridicate 20 de vârșe și 15 plase de pescuit deținute ilegal.  

La o stație din Insula Mare a Brăilei au fost ridicate două plase de pescuit deținute ilegal, aparținând unui bărbat din județul Tulcea. 

Pentru aceste nouă cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prevăzute de art. 64 din OUG 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. 

Polițiștii au efectuat și filtre rutiere. Au fost controlate 103 vehicule, au fost legitimate 110 persoane și aplicate 12 sancțiuni contravenționale. 

La ora 09.00, polițiștii au oprit în trafic un tânăr de 25 de ani, din satul Titcov, comuna Frecăței, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 212A. Tânărul se afla la volan sub influența alcoolului, rezultatul testării cu aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto nu avea încheiată o poliță de asigurare RCA, iar inspecția tehnică periodică era expirată, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei,  reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. Pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența

Foto:
IPJ Brăila