Permise de conducere și certificate de înmatriculare reținute la sfârșit de weekend

Polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat duminică, 22 octombrie, 20 de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. Forțele de ordine au intervenit la 42 de evenimente, 37 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. 

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 188 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 90.000 de lei, iar ca măsură complementară aceștia au reținut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare. 

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Ianca și al Poliției Orașului Însurăței au desfășurat câte o acțiune de tip Blitz, în intervalul orar 18:00-20:00. Acțiunile au avut ca scop creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea faptelor săvârșite în mediul stradal, precum și a consumului ilicit de droguri. Au fost legitimate 42 de persoane și controlate 49 de vehicule, șoferii fiind testați cu aparatul etilotest. Polițiștii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 10.000 de lei și au reținut două permise de conducere. 

Polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brăila, sprijiniți de jandarmi și poliție locală, au acționat duminică dimineață în zona piețelor și a centrelor comerciale din municipiu, în scopul prevenirii faptelor antisociale, a infracțiunilor stradale, a infracțiunilor privind pescuitul și acvacultura precum și pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor. Au fost legitimate 51 de persoane, verificate cinci unități de alimentație publică de tip cafe-bar și au fost controlate 21 de vehicule. Polițiștii au aplicat opt sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.955 de lei, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 și ale Legii 61/1991. 

Foto:
IPJ Brăila