Poliția Română: Săptămâna Școala în Siguranță

La nivelul județului Brăila, în perioada 14-17 mai, s-a desfășurat evenimentul „Săptămâna Școala în Siguranță”, inițiat la nivel național de Poliția Română, prin Direcția Siguranța Școlară.

Polițiștii de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au desfășurat în această perioadă activități de informare a elevilor și cadrelor didactice, împreună cu specialiștii Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Brăila, Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, Centrului Regional Galați al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane și Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Brăila.

Evenimentul a fost organizat cu implicarea directorilor din 10 unități de învățământ din municipiul Brăila.

Săptămâna siguranței școlare a fost structurată pe domenii de interes pentru publicul țintă, adaptate vârstei beneficiarilor. Astfel, elevii școlilor gimnaziale ”Radu Tudoran”, ”I.L. Caragiale”, ”Mihail Kogălniceanu” și ”Sf. Andrei” Brăila au primit informații și recomandări de la polițiștii Biroului Siguranța Școlară și specialiștii Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Brăila cu privire la drepturile și îndatoririle copiilor, gestionarea situațiilor neplăcute sau periculoase, interacțiunea cu colegii în cadrul unității de învățământ de natură să elimine situațiile supărătoare de bullying sau cyberbuyllying, precum și cum trebuie să reacționeze și cui să ceară ajutor atunci când o situație este dăunătoare pentru creșterea și dezvoltarea corespunzătoare a minorului.

Săptămâna siguranței școlare a contribuit la creșterea gradului de informare a elevilor și a personalului didactic

Polițiștii de siguranță școlară și specialiștii antidrog și antitrafic au prezentat elevilor claselor liceale din Liceul Tehnologic ”Gheorghe K. Constantinescu” Brăila, Liceul Teoretic ”Panait Cerna” Brăila, Colegiul Economic ”Ion Ghica” Brăila, Liceul Teoretic ”Mihail Sebastian” Brăila, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Brăila și Liceul cu Program Sportiv Brăila, informații importante pentru dezvoltarea lor, menite să le protejeze viața, integritatea fizică sau emoțională și sănătatea. Atât în școală, cât și în afara acesteia, elevii au fost îndrumați să-și aleagă cu grijă anturajul, să fie atenți la semnele de avertizare, precum ofertele foarte bune sau gratuite de produse, bunuri sau servicii care li se oferă de către persoane necunoscute sau de către ”prieteni” cu preocupări în sfera infracțională. Totodată acestora li s-a reamintit să nu reacționeze sub impulsul momentului la o situație deranjantă, să nu se manifeste agresiv și violent cu colegii, pentru a nu fi implicați în fapte de natură penală.

Săptămâna siguranței școlare a contribuit la creșterea gradului de informare a elevilor și a personalului didactic din județul Brăila, fiind astfel informați 489 de elevi și cadre didactice, dar poate rezultatul notabil al acestui eveniment este acela că, prin efortul comun al tuturor celor implicați, polițiști, specialiști, elevi și cadre didactice, în județul Brăila nu au fost înregistrate în această perioadă evenimente școlare, care să pericliteze climatul optim de siguranță școlară.

Foto:
IPJ Brăila