Polițiștii brăileni în misiuni preventive 

Polițiștii și jandarmii brăileni au desfășurat în weekend 20 de acțiuni pentru prevenirea și descurajarea faptelor comise cu violență, a situațiilor de risc și pentru combaterea consumului de droguri. S-a intervenit la 31 de evenimente, 26 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112. 

Au fost aplicate 167 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 84.625 de lei, iar ca măsură complementară au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 22 de permise de conducere și 7 certificate de înmatriculare. 

În cadrul acțiunii cunoscută sub denumirea ,,Blocada”, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în perioada 7-8 septembrie au fost testați 150 de șoferi cu aparatul etilotest și cinci șoferi cu aparatul drugtest.  

Trei dintre persoanele care au fost testate pozitiv cu aparatul drugtest au fost conduse la spital pentru recoltarea de probe biologice. Pe numele acestora s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. 

În cadrul aceleiași acțiuni, s-au aplicat 39 de sancțiuni contravenționale: 14 pentru bicicliști, cinci pentru depășire neregulamentară, una pentru neacordare prioritate vehicule și restul pentru alte abateri, fiind reținute 16 permise de conducere și două certificate de înmatriculare. 

Acțiuni și razii punctuale pentru intensificarea activităților de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de droguri s-au desfășurat și în noaptea de 9 septembrie. Astfel, au fost legitimate 157 persoane, verificate șapte societăți comerciale, precum săli de jocuri de noroc, societăți tip cafe-bar, stații PECO, 25 de ATM-uri, trei paznici, au fost controlate 111 vehicule, au fost testați 60 de șoferi cu aparatul etilotest și cinci șoferi cu aparatul drugtest. Polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate, în valoare totală de 11.875 de lei.  Au fost reținute trei permise de conducere și două certificate de înmatriculare. 

Polițiștii și jandarmii au asigurat ordinea și la Zilele comunelor Jirlău, Unirea, Chiscani, Cuza-Vodă, unde au participat mii de persoane, aplicând sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate. 

Acțiunile continuă și în cursul zilei de astăzi. 

Foto:
IPJ Brăila