
Prof. Aurelia Popescu, de la Școala Unirea, printre finaliștii Galei Profesorul Anului din mediul rural
Educația de calitate începe cu oameni dedicați, care transformă provocările în oportunități pentru elevii lor. Așa își începe mesajul Teach for România, care a anunțat în mod oficial finaliștii celei de-a patra ediții a Galei Profesorul Anului din mediul rural! Pe listă se află profesori, învățători, educatori și consilieri școlari au demonstrat că pot face diferența în comunitățile lor, inspirând și susținând copiii să își urmeze visurile. Printre aceștia, la categoria ”Dezvoltarea literației”, în finală a intrat prof. Aurelia Popescu, de la Școala Gimnazială Unirea, Structura Valea Cânepii, județul Brăila. Alături de cadrul didactic brăilean, la aceiași categorie mai sunt nominalizate Alina Eșanu, Profesor, Școala Gimnazială Voetin, comuna Sihlea, județul Vrancea și Anca Irina Neda, director, Școala Gimnazială Malu Mare, județul Dolj.
Membrii juriului au evaluat la categoria ”Dezvoltarea literației”, măsura în care cadrele didactice nominalizate, indiferent de materia pe care o predau, dezvoltă abilitățile de citit-scris la elevi. Jurații au avut în vedere cu precădere pe acei dascăli care nu îi ignoră pe copiii cu decalaje în învățare, ci lucrează suplimentar în afara orelor pentru a-i ajuta să recupereze ce au pierdut.
Pe 24 februarie, de la ora 17.30, la Opera Braşov, se vor afla câștigătorii fiecărei categorii!
”Le mulțumim tuturor cadrelor didactice din mediul rural care își dedică munca educației și fac ca fiecare zi de școală să conteze! Felicitări tuturor profesorilor nominalizați!”, au precizat organizatorii.
Gala „Profesorul Anului din mediul rural” este singurul eveniment din România care scoate la lumină și celebrează eforturile și rezultatele oamenilor excepționali care lucrează în învățământul din mediul rural.
Ediția a patra a Galei Profesorul Anului din mediul rural va pune din nou reflectoarele pe calitatea educației din mediul rural, promovând acele cadre didactice care cred în potențialul fiecărui copil, care se pregătesc și își folosesc toată creativitatea și resursele pentru a le oferi acestora șansa la un viitor mai bun prin educație modernă, de calitate, relevantă.
”Anul acesta, acordăm o atenție specială profesorilor care, dincolo de inspirația oferită, cultivă leadershipul colectiv, mobilizând întreaga comunitate — de la elevi și părinți, până la lideri locali și decidenți politici — pentru a crea schimbări durabile. La Teach for Romania, leadershipul colectiv este o valoare centrală, transformatoare, ce trece dincolo de inițiativa individuală, invitând la colaborare activă pentru o misiune comună: îmbunătățirea educației pentru toți copiii, indiferent de contextul lor socio-economic”, au mai subliniat aceștia.