„Școala Siguranței Tedi” este un program educativ inițiat și implementat de Poliția Română, în parteneriat cu compania Maspex România, prin brandul Tedi, și Ministerul Educației. Acest program se adresează elevilor de clasa I, având ca obiectiv transmiterea și asimilarea de către copii a informațiilor necesare pentru evitarea pericolelor pe stradă, acasă, la locul de joacă, în vacanțe sau în mediul online. Participarea la program este gratuită și se realizează prin înscrierea de către învățători pe site-ul www.scoalatedi.ro.
Polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive cu un număr de 45 școlari din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Radu Tudoran,, din municipiul Brăila. În cadrul activităților, polițiștii au abordat subiecte și au adresat recomandări cu privire la importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, modalități de prevenire a agresiunilor și a violenței în școli, modalități de prevenire a disparițiilor în rândul minorilor, siguranța personală și siguranța pe internet. Elevii au fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ, specifice vârstei.
Elevii au participat la activități practice, inclusiv jocuri educative, adaptate vârstei lor. Obiectivele programului sunt informarea elevilor privind potențialele pericole, dezvoltarea unui set de abilități la care aceștia să apeleze în diverse situații și furnizarea de soluții, prin metode educative specifice vârstei lor.
Temele abordate în cadrul programului:
- Siguranța pentru sănătate;
- Siguranța în clasă;
- Siguranța în pauză;
- Siguranța în vacanța de iarnă;
- Relațiile cu colegii;
- Când părinții lipsesc de acasă;
- Situațiile periculoase;
- Copilul și accesarea internetului;
- Deplasarea pe stradă și traversarea carosabilului;
- Mersul pe bicicletă în siguranță și copilul ca pasager;
- Siguranța în vacanța de vară.
Proiectul „Școala Siguranței Tedi” continuă până la finalul anului școlar. În perioada următoare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, prin Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității, vor oferi sprijin pentru desfășurarea activităților în cele 33 de instituții de învățământ din județul Brăila, precum și cadrelor didactice înscrise în acest proiect.