
S-au afișat rezultatele la a doua sesiune a Bacalaureatului
Primele rezultate la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an au fost astăzi afișate, pe site-ul bacalaureat.edu.ro și în centrele de examen, în format anonimizat.
”Rata cumulată de promovare (rezultate inițiale – toate promoțiile) la nivel național este 29,8%. Rata de promovare pentru promoția anului curent este 31,2%, respectiv 26,8% pentru promoțiile anterioare”, precizează Ministerul Educației. (sursa Agerpres)
În județul Brăila s-au înscris la a doua sesiune a Bacalaureatului 399 de candidați. 46 dintre aceștia nu s-au prezentat la examen. Doar 113 candidați au promovat examenul, restul de 240 fiind declarați respinși. Promovabilitatea la nivelul județului se află așadar peste cea națională, fiind de 32 % (calculată la totalul candidaților prezenți).
În topul rezultatelor se află un absolvent al Liceului Teoretic ,,Nicolae Iorga”, cu media de 8,58, urmat de un absolvent al Liceului de Arte ,,Hariclea Darclée” cu media 8,25 și de un altul de la Liceul Teoretic ,,Panait Cerna”, cu media 7,95. (conform site-ului bacalaureat.edu.ro)
Contestațiile pot fi depuse astăzi, 25 august, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format standard / letric, cât și electronic. În acest scop, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip, în care este menționat faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale, după analizarea contestațiilor, vor fi afișate marți, 29 august.
Nota minimă de promovare a fiecărei probe scrise este 5, iar media finală necesară pentru a promova examenul este cel puțin 6.
Reamintim că, începând cu această sesiune a Bacalaureatului, toate lucrările au fost evaluate digital. Profesorii supraveghetori au scanat pagină cu pagină lucrările predate de fiecare candidat și le-au încărcat pe platforma dedicată. Comisia de evaluare, alcătuită din doi profesori corectori, a fost aleasă în mod automat, aceștia având acces la lucrări din centrele de examen de oriunde din țară. Profesorii evaluatori nu s-au mai folosit de borderouri scrise pentru a calcula punctajul acordat candidaților, acest lucru realizându-se automat, printr-un sistem integrat tot în cadrul platformei, în speranța că se vor reduce diferențele prea mari între notele acordate de cei doi evaluatori. În cazul unor diferențe mai mari de 1-1,5 puncte între cele două note, lucrările au fost distribuite automat altor doi evaluatori.
Dacă funcționează, Ministerul Educației intenționează să aplice noul sistem de corectare din acest moment la toate examenele naționale și în cazul simulărilor.
