„Șahul micilor campioni” brăileni

Scena de pe Faleza Dunării a găzduit în acest weekend competiția ,,Șahul micilor campioni”, organizată de Tineretul Social Democrat (TSD) din Brăila. La concurs au participat 60 de copii cu vârsta cuprinsă între șase și 12 ani, având comună pasiunea pentru jocul minții. 

„Entuziasmul acestor copii care au ales să-și petreacă weekendul antrenându-și mintea mi-a dat un sentiment de bucurie nemărginită. Cu siguranță vom repeta această activitate. Mulțumesc părinților care și-au înscris juniorii în această competiție, dar și tuturor celor din conducerea Partidului Social Democrat Brăila care au fost alături de tineri”, a declarat Răzvan Orzan, președintele Organizației Municipale a TSD. 

Competiția s-a desfășurat în două etape și pe trei categorii de vârstă: <8 ani, <10, <12 ani. S-a jucat în sistem elvețian, în șase runde, ritmul de joc fiind de zece minute pentru fiecare jucător. S-au folosit criteriile de departajare Buchholz, Buchholz Mediu, Soneborn.  

La finalul celor două etape, clasamentul a fost următorul: 

Locul I –  Ruse Stelică Neculai, Ruse Dumitru Marian, Brashenko Olha, Cioroianu Ivo, Malinche Amalia  

Locul II – Călin Rareș Ionuț, Pantazescu Maya, Stencău Filip, Urse Maya, Ancuța Cristina  

Locul III – Brashenko Mikola, Șerban Adnana, Aichimoaie Alexandru, Serdaru Maria, Chirilă Mario Andrei, Dumitrescu Mihnea Ioan. 

„Toți copiii au fost la înălțime în această competiție, indiferent de clasament. M-am bucurat să văd că există interes pentru șah, iar pe viitor Tineretul Social Democrat Brăila va face o tradiție din organizarea unui astfel de eveniment. Mulțumim seniorilor Partidului Social Democrat Brăila care ne-au sprijinit încă de când am așternut pe foaie primele idei referitoare la această competiție. Totodată le adresez mulțumiri specialiștilor de la Cluburile Orizont 64 și Micul Prinț pentru că au fost alături de noi pe parcursul întregii competiții” a declarat Raluca Teodora Culea, președinta Organizației Județene a TSD Brăila.

Foto:
TSD Brăila