Săptămâna Europeană a Sportului la Brăila

Direcția Județeană de Sport Brăila implementează în perioada 23 – 30 septembrie proiectul Săptămâna Europeană a Sportului, inițiat de Agenția Națională pentru Sport din Ministerul Sportului. Evenimentul se desfășoară concomitent în întreaga Uniune Europeană.

Parteneri la nivel județean sunt Liceul cu Program Sportiv, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Biblioteca Județeană „Panait Istrati” din Brăila, A.C.S. „Elite Running”, A.C.S. „Victoria” Surdila-Greci, A.C.S.P.D.F. „Special Friends” Brăila, Asociația Bridge Club Brăila, A.S.S. „Zimbrii” Brăila, C.S.E.I. Brăila, Instituția Prefectului – Județul Brăila, Academia Olimpică Română – filiala Brăila.

Primul eveniment din cadrul proiectului, dedicat paralimpicilor, a avut loc în data de 23 septembrie, la baza sportivă a Direcției Județene de Sport Brăila din Parcul Monument. Sub sloganul „Fii activ!”, organizatorii au propus aruncare la coșul de baschet, badminton, dart’s . Au participat sportivi de la A.C.S.P.D.F. „Special Friends” Brăila, activitatea beneficiind de sprijinul Centrului Special pentru Educație Incluzivă din municipiu.

Ziua de duminică a fost dedicată Semimaratonului Run Brăila, acțiune organizată de Asociatia Clubul Sportiv Elite Running împreună cu numeroși parteneri locali, eveniment de promovare a mișcării si de strângere de fonduri pentru cauze caritabile locale.

Alte trei activități se vor desfășura miercuri, 27 septembrie. Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” va găzdui o întrecere școlară de șah organizată de A.S.S „Zimbrii” Brăila. O competiție de volei feminin în memoria antrenorului Valentin Stănescu va avea loc la Liceul cu Program Sportiv din Brăila, de la ora 16.00. Biblioteca Județeană „Panait Istrati”, în parteneriat cu Asociaţia Bridge Club Brăila, invită la un atelier de inițiere în jocul de bridge, începând cu ora 15.30.

Săptămâna Europeană a Sportului la Brăila se va încheia vineri, 29 septembrie, cu o competiție de oină organizată de A.C.S. „Victoria” Surdila-Greci, pe terenul de oină din localitate, de la ora 10.00.