Șezătoarea Mărțișorului, la Centrul de Creație din Brăila

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Brăila va găzdui marți, 27 februarie, de la ora 14.30, Șezătoarea mărțișorului, eveniment organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Judeţean Brăila.

Vor participa absolvenții cursului de Țesător manual, curs organizat de CJCPCT Brăila în anul 2023: Satnoianu Tănase Gabriela, Purcăreață Liliana,  Spiridon Viorica, Spiridon Florin, Geanina Matei si  Morân Lucia-Mariana. Aceștia le vor vorbi celor prezenți în Sala ProArte a Centrului despre semnificația mărțișorului și despre originea acestei tradiții îndrăgite de români, la început de primăvară. Fiind vorba despre o șezătoare, participanții vor avea posibilitatea să și lucreze mărțișoare tradiționale, simboluri ale renașterii și ale norocului.

Tradiţia Mărţişorului a fost inclusă în anul 2017 în lista patrimoniului imaterial UNESCO, în urma solicitării iniţiate de România, Macedonia, Bulgaria, Grecia şi Republica Moldova, ţări în care există această sărbătoare străveche.

La CJCPCT Brăila, situat pe str. Traian, nr. 2, este în derulare, până pe 8 martie, și un târg de mărțișoare cu vânzare. Doritorii pot cumpăra creații realizate în atelierele centrului, dar și lucrări ale unor artizani locali.