Tineri fără permis și sub influența substanțelor psihoactive interceptați de poliție

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică au oprit în trafic joi, 7 septembrie, un autoturism ce se deplasa pe strada Radu Popescu din municipiu. La volanul autoturismului se afla un tânăr de 17 ani, care a coborât și a fugit la momentul când autoturismul a fost oprit, locul fiindu-i luat de pasagerul din dreapta, în vârstă de 18 ani, ambii domiciliați în Brăila. Tânărul ce se afla la volanul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest și cu apartul drugtest, rezultatele fiind negative. 

În urma controlului, în autoturism a fost descoperit și un pliculeț cu o substanță de culoare albă, de tip cristal, ce a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu deține permis de conducere. 

Tot joi, polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit în trafic, pe Șoseaua Buzăului, doi tineri, de 25, respectiv 29 de ani, ambii aflați sub influența substanțelor psihoactive, așa cum au arătat rezultatele testării cu aparatul drugtest. Cei doi au fost conduși la spital pentru prelevarea de probe biologice, pe numele acestora întocmindu-se dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. 

Acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere vor continua.