Tinerii, interesați de profesia de polițist

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila a organizat vineri, 27 octombrie, o activitate de prezentare, cu scop informativ, în parcarea Brăila Mall. Evenimentul s-a adresat cu precădere elevilor de liceu, având în vedere că ne aflăm în perioada de înscrieri pentru admiterea la școlile de agenți de poliție. Vizitatorii au fost însă de toate vârstele. Cei interesați au aflat detalii despre profesia de polițist și despre condițiile de admitere în instituțiile de învățământ de profil. Au fost prezentate tehnica, echipamentele şi autospecialele din dotarea instituţiei. 

Atracția evenimentului a fost câinele polițist Gipsy, câine de urmă, însoțit de conductorul și instructorul său, Marian Hârjoghe. În vârstă de opt ani, Gipsy, cunoscut și sub numele de Vog, a fost preluat de mic de la Centrul Chinologic Sibiu. A revenit la Sibiu pentru cursul de calificare în prelucrare urme miros uman, pe care l-a absolvit cu rezultate excelente în 2018, așa cum ne-a mărturist, cu emoție și mândrie, instructorul său. Câinele polițist a devenit vedetă în martie 2019, când a ajutat la identificarea celui care tâlhărise o bătrânică din Făurei. Gipsy este prietenos și receptiv, atacând doar la comandă, atunci când este cazul. 

Reamintim faptul că, în perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila primește cereri de înscriere pentru două dintre unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne, respectiv Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina şi Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj Napoca. 

Anunțul de recrutare, cu toate detaliile necesare înscrierii, modelele documentelor și detaliile aferente celorlalte etape de desfășurare a concursurilor pot fi accesate gratuit accesând următorul link.