Cinci personalităţi marcante din diferite domenii vor participa la tot atâtea dezbateri online pe teme legate de inginerie, antropologie, artă și educație, aflate sub umbrela Conferinței internaționale „UGAL – Dialoguri științifice și culturale”, organizată de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Evenimentul, ajuns la a III-a ediție, se adresează studenților, doctoranzilor, masteranzilor, cadrelor didactice, elevilor și tuturor celor atrași de noile descoperiri în domeniile amintite.
În intervalul 30 octombrie – 6 noiembrie, anul acesta vor participa: profesorul emerit dr. Boris Rubinsky –University of California, Berkeley, USA; Ștefan Dascălu, cercetător în imunologie și consultant în domeniul sănătății – Oxford, UK; dr. ing. Victor Oancea, SIMULIA R&D Sr. Technology Director, CSO Structures USA; Liviu Mocan, sculptor, Cluj, România și Adrian Nicolae Lemeni, profesor la Universitatea din București şi directorul Școlii doctorale din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă.
„Și în acest an, studenții, masteranzii, doctoranzii și cadrele didactice din universitatea noastră vor avea ocazia să dialogheze cu personalități științifice și culturale din întreaga lume pe teme de mare actualitate. De asemenea, prezentările, transmise live pe ZOOM, vor putea fi vizionate de publicul larg”, a declarat prof. univ. dr. ing. Cătălin Fetecău, iniţiatorul evenimentului şi directorul proiectului.
Conferința Internațională „UGAL – Dialoguri științifice și culturale”, face parte din Proiectul Internaționalizare prin educație și cercetare la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați” – IDEI (UGAL)23 finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională. Obiectivul principal al acestuia constă în creșterea gradului de internaționalizare a învățământului superior, a reputației și vizibilității UDJG.
Detalii despre Conferință, participanți și link-urile de acces sunt disponibile aici.