Veteran sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani 

Mr. (rtr.) Drăguț Popa, veteran din Al Doilea Război Mondial, a fost sărbătorit ieri 07.09.2023 în localitatea Cuza Vodă, comuna Stăncuța, la împlinirea vârstei de 100 de ani. Un veac, dar nu de singurătate, pentru „nea Drăguț” cum îi spun apropiații. Ani frumoși, trăiți din plin și cu tâlc, așa cum își amintesc emoționați membrii familiei și ai comunității. 

Momentul aniversar a fost organizat de Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – Filiala Județeană Brăila „General Stan Poetaș”, reprezentată de col. (rtr.) Constantin Giurgea – președinte, lt.-col. (rez.) Iulian Ghiga – prim-vicepreședinte și col. (rez.) dr. ing. Mihail Balaban, vicepreședinte. 

Primarul comunei Stăncuța, Nicu Turcu, i-a oferit sărbătoritului o diplomă aniversară, în semn de prețuire pentru contribuția la luptele purtate de armata română în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Mr. Florian Ion de la Batalionul 285 Artilerie ,,Vlaicu Vodă” din Brăila i-a înmânat veteranului o diplomă și o plachetă omagială. 

Au participat reprezentanți ai instituțiilor locale, membri ai familiei, dar și câțiva elevi de la Școala Gimnazială Cuza Vodă, însoțiți de prof. Prioteasă Nicoleta, diriginte și profesor de limba și literatura română. 

În prezent, în județul Brăila se mai află în viață șase veterani de război, cel mai vârstnic în localitatea Viziru – 101 ani,  ne-a informat col. (rez.) Mihail Balaban. 

Foto:
Irina Ispas