Ziua Forțelor Terestre, sărbătorită și la Brăila

Ziua Forțelor Terestre este celebrată în România anual, pe data de 23 aprilie, când în calendarul ortodox este sărbătorit Sf. Mare Mucenic Gheorghe, considerat patronul Armatei României.

În această perioadă, Statul Major al Forțelor Terestre (SMFT), marile unități și unitățile din subordine aflate în municipiile reședință de județ din întreaga țară organizează, împreună cu autoritățile publice locale, ceremonii la monumentele închinate memoriei Eroilor Forțelor Terestre, programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator și științific, competiții sportive și aplicativ-militare, expoziții de carte, concerte ale muzicilor militare, vizionare de filme documentare, precum și ceremonii militare specifice dedicate acestui eveniment.

Ziua Forțelor Terestre va fi sărbătorită și la Brăila pe 23 aprilie, de la ora 10.00, la Complexul Comemorativ al Eroilor Neamului din Calea Călărașilor, nr. 307.

Întâlnirea oficialităților militare și civile va avea loc la ora 09.50, manifestarea propriu-zisă începând la ora 10.00, cu intonarea imnului național. Va urma oficierea serviciului religios, apoi alocuțiunile invitaților. Vor fi înmânate distincții și vor fi depuse flori la monumente. Evenimentul se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.