1,5 milioane de lei pentru realizarea unui Skatepark la Brăila

Mâine la Brăila, pe Faleza Dunării se inaugurează un parc adresat iubitorilor de sporturi extreme.

Pe o suprafață de 1500 mp, acesta include șapte ansambluri cu rampe înclinate, circulare și semicirculare, individuale sau conectate, cu înălțimi și modele diferite, acoperind grade de dificultate variate pentru cei care vor practica aici sporturi precum skateboard, biking, BMX sau patinaj pe role.   

 Amenajarea skatepark Faleza Dunării a presupus o investiție de peste 1,5 milioane de lei, realizată de Primăria Municipiului Brăila din fonduri europene, alocate prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020. Parcul a fost amenajat de Sport Play Systems, una dintre cele mai mari companii de profil din țară, care a contribuit, anterior, și la amenajarea Orășelului Copiilor și a skatepark-ului din Parcul Monument, alte două proiecte majore date în folosință în urmă cu un an,” a menționat Viorel Marian Dragomir, primarul Municipiului Brăila. 

 Proiectul a fost realizat cu echipamente de ultimă generație, păstrând linia de inspirație maritimă existentă în amenajările realizate anterior. Adresabilitatea către un public larg și diversitatea sporturilor ce pot fi practicate fac din aceasta zonă un model ce poate fi urmat și în alte comunități”, a declarat Mihai Balaș, CEO la Sport Play Systems. 

 Deschiderea oficială a parcului va fi marcată printr-un eveniment organizat de Tabi 49, cea mai mare echipă de sporturi alternative din România. Organizatorii au pregătit demonstrații și ateliere de BMX, dar și un concurs de BMX dedicat practicanților de orice vârstă, concurenții sub 18 ani având nevoie însă de acordul părinților. Cei mai buni vor fi premiați cu vouchere de reducere la magazine sportive, echipamente BMX și alte premii surpriză. Toate activitățile se vor desfășura în perimetrul noului parc. 

 Programul evenimentului din 23 septembrie:   

12:00 – 14:00 – Înscriere în concurs, sesiuni de acomodare   

14:00 – 15:00 – Sesiune de încălzire participanți concurs  

15:00 – 17:00 – Sesiune de calificări pentru competiție  

17:00 – 18:00 – Demonstrație profesioniști  

18:00 – 20:00 – Finala concursului  

20:00 – 20:30 – Festivitatea de premiere 

Sport Play Systems, companie specializată în oferirea de soluții complete pentru amenajarea locurilor de joacă, a zonelor destinate practicării sportului și a zonelor destinate sportului extrem, a realizat numai în 2022 40 de proiecte în mai multe orașe din România, printre care și Brăila. Aceeași companie va finaliza până la sfârșitul anului și amenajarea zonei de fitness urban de pe Faleza Dunării, ce va include echipamente pentru copii și adulți, un teren de baschet și un spațiu verde pentru relaxare.

     

Foto:
Sport Play Systems