Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța publică

Polițiștii din Brăila rămân vigilenți și activi în îndeplinirea misiunilor preventive pentru a asigura un mediu de ordine și siguranță publică în municipiu și județ. În data de 14 septembrie a.c., în cadrul operațiunii BLOCADA, desfășurată în colaborare cu jandarmii și alte forțe de securitate, au fost efectuate 9 acțiuni cu scopul de a preveni și descuraja actele violente, situațiile de risc și consumul de droguri. 

Aceste activități și controale au avut ca obiectiv principal prevenirea și combaterea infracțiunilor violente, tâlhăriilor, furturilor din buzunare și monitorizarea situațiilor conflictuale, aplicându-se în mod corespunzător măsuri legale. În total, au fost gestionate 30 de evenimente, dintre care 25 au fost semnalate prin apeluri la 112. 

Rezultatul acestor acțiuni a fost aplicarea a 110 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 50.000 de lei. Ca măsură suplimentară, au fost reținute 6 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare, având în vedere neregulile constatate în trafic. 

Polițiștii au fost prezenți în comunitate, legitimând cetățenii și informându-i cu privire la riscurile consumului de droguri și consecințele comportamentului agresiv. De asemenea, au efectuat verificări ale autovehiculelor oprite. 

De exemplu, dimineața zilei de 14 septembrie, între orele 07:30 și 12:00, polițiștii din Secția 2 Poliție Rurală Brăila, împreună cu Poliția Orașului Ianca și Însurăței, au desfășurat acțiuni în zona unităților de învățământ. Au fost verificate mijloacele de transport școlar și au fost întreprinse măsuri pentru prevenirea consumului ilegal de droguri. Totodată, s-a menținut contactul cu 15 directori de școli, iar agenții de securitate au fost instruiți cu privire la regulile de acces în școli. 

În cadrul acestor operațiuni, au fost efectuate 37 de legitimații, au fost verificate 10 autovehicule de transport elevi, iar conducătorii acestora au fost supuși testării cu aparatul etilotest. Au fost inspectate, de asemenea, 4 societăți de alimentație publică din proximitatea unităților de învățământ. 

Toate aceste eforturi au un scop clar: descurajarea potențialilor infractorilor  și crearea unei atmosfere de siguranță în comunitatea noastră. Poliția rămâne un pilon esențial în menținerea ordinii și protejarea cetățenilor. 

Foto:
IPJ Braila