Activități preventive și de informare ale oamenilor legii, la Brăila

Polițiști din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Brăila, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galați și jandarmi au derulat joi, 11 aprilie, o serie de activități preventive și de informare în zona unui centru comercial  și a unei piețe din municipiul Brăila. Acestea au avut în vedere în special prevenirea consumului și a traficului de substanțe interzise și prevenirea faptelor cu violență.

Demersul se înscrie în Campania de prevenire a violenței domestice „Scuzele nu schimbă realitatea”, în Campania de prevenire a fraudelor informatice care au ca mod de operare investițiile online în acțiuni sau criptomonede de informare, dar și în Campania derulată de Ministerul Afacerilor Interne de prevenire a victimizării persoanelor prin infracțiuni la regimul rutier. Oamenii legii au urmărit și informarea conducătorilor auto cu privire la consecințele conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului și/sau a substanțelor psihoactive.

Reamintim cititorilor noștri că, potrivit noilor reglementări, cei aflați la volan sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor psihoactive ori fără a deține un permis de conducere valid și care provoacă un accident rutier soldat cu decesul unei persoane, vor fi condamnați la închisoare cu executare, acest lucru eliminând posibilitatea a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

 

Foto:
IPJ Brăila