Alertă falsă cu privire la un colet suspect în Brăila

Astăzi, 16 septembrie a.c., în jurul orei 08:45, autoritățile din municipiul Brăila au fost alertate cu privire la un colet suspect, însă după investigații amănunțite, s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

O persoană de sex feminin a sunat la numărul de urgență 112 pentru a raporta un colet suspect situat la intersecția străzilor Pictor Negulici și Bobâlna din Brăila. Într-un efort rapid de a asigura siguranța publică, polițiștii și jandarmii au fost imediat mobilizați și au izolat zona pentru a preveni orice potențial pericol.

În plus, pentru a evalua coletul și a determina dacă acesta conținea elemente pirotehnice sau orice altceva care ar putea reprezenta un pericol, a fost solicitată intervenția echipei pirotehnice de la Inspectoratul de Poliție Județean Galați.

Cu toate acestea, după examinarea atentă a coletului suspect de către specialiști, care s-a dovedit a fi un troler obișnuit, experții au concluzionat că acesta nu prezintă niciun pericol pentru siguranța publică.

Alerta falsă cu privire la coletul suspect reprezintă un exemplu important al necesității de a raporta incidentele și activitățile suspecte autorităților pentru a asigura siguranța comunității, însă nu trebuie uitat că alarmele false pot implica resurse semnificative și pot afecta negativ capacitatea autorităților de a răspunde în timp util la situații reale de urgență.

Le mulțumim jandarmilor și polițiștilor pentru că sunt mereu la datorie!

Foto:
IPJ Brăia