Anamaria Ioniță-Necoară în Biroul Federal al Federației Române de Box

În ziua de pauză a Cupei României la box pentru cadeți, competiție organizată la Brăila, au avut loc dezbaterile Adunării Generale de Alegeri a Federației Române de Box.

În urma scrutinului, președinte a fost reconfirmat în funcție Vasile Cîtea, iar vicepreședinți, conform numărătorii de voturi, au fost desemnați Bogdan Marinescu și Victor Leu. Ca membri ai Biroului Federal au fost aleși, de către membrii afiliați, următorii:

  • Adrian Lăcătuș, Titi Tudor, Napoleon Gheorghe, Alexandru Culeva, Andrei Talpeș, Doru Gheorghiu și Anamaria Ioniță-Necoară.

Ca urmare a prevederilor statutare, locurile în Biroul Federal s-au completat cu alte două opțiuni exprimate de președintele ales, Vasile Cîtea, acesta optând pentru Erwa Al Nablsi și Viorica Țigău.

Componența Biroului Federal al Federației Române de Box propune o diversificare fără precedent. În afara oamenilor de box, specialiști, antrenori sau tehnicieni, au fost aleși manageri care în ultima vreme s-au preocupat de buna organizare a boxului juvenil și de seniori. Alexandru Culeva, de exemplu, este unul dintre cei care se preocupă de programele de studii la Centrul Național de Perfecționare a Antrenorilor – Școala Națională de Antrenori, instituție subordonată Agenției Naționale pentru Sport. 

Erwa Al Nablsi este preparator fizic cu studii doctorale în domeniu, iar Anamaria Ioniță-Necoară este directorul CSM Brăila, club care, de asemenea, are o prolifică secție pugilistică.

Miss Biroul Federal

Ca element de curiozitate, este pentru prima dată în istoria Federației Române de Box, când două femei fac parte din Biroul Federal, ambele foste atlete de performanță. Pe lângă Anamaria Ioniță-Necoară, a mai fost aleasă și Viorica Țigău, fostă atletă și practicantă a bobului, director la un alt club danubian, CSM Giurgiu.

Vizibil emoționată, după ce a aflat rezultatul alegerilor, Anamaria Ioniță-Necoară ne-a declarat, în exclusivitate: ”Cred că alegerea mea în acest for, care este onorantă desigur, vine ca urmare a faptului că în ultimii trei ani m-am implicat și, alături de sponsori și oamenii de box din oraș, am organizat peste 10 competiții naționale la Brăila. Noi, cu ajutorul Federației Române de Box, am devenit Centru Național Olimpic pentru pregătirea juniorilor, iar antrenorii și sportivii noștri sunt apreciați. Susținerea mea pentru box nu se va opri aici și nu este condiționată de ocuparea unei funcții”.