Autoturism răsturnat în apropiere de Ianca

Un accident rutier s-a produs ieri, 3 octombrie, în jurul orei 15:50, pe DC 36,  între localitățile Târlele-Filiu și Perișoru.  

Echipajul de la Poliția Orașului Ianca, ajuns la fața locului, a constatat că un tânăr de de 23 de ani, din Târlele-Filiu, aflat la volanul unui autoturism, ar fi pătruns pe sensul opus de mers, unde circula un alt autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, tot din Târlele-Filiu. Ambii șoferi au evitat coliziunea, părăsind partea carosabilă. Autovehiculul condus de șoferul de 23 de ani s-a răsturnat, rezultând rănirea șoferului de 23 de ani și a unei pasagere din același autoturism, o tânără de 19 ani din localitatea Surdila-Găiseanca. Ambii au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. 

Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost zero în cazul ambilor șoferi. În urma testării cu aparatul drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive in cazul șoferului de 23 de ani, acesta fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că tânărul de 23 de ani are exercitarea dreptului de a conduce suspendată. În cauză a fost întocmit dosar penal și sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul având exercitarea dreptului de a conduce suspendată și sub influența substanțelor psihoactive. 

În această noapte, tânărul de 23 de ani a fost reținut de polițiști pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Brăila.