Lecții de educație rutieră la Școala „Dimitrie Cantemir”

Polițiștii Serviciului Rutier de la Inspectoratul de Poliție Județean Brăila au fost prezenți ieri, 3 octombrie, la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” din municipiu. Cu ajutorul laboratorului mobil de educație rutieră, aceștia s-au adresat unui număr de 140 de elevi, în scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere. 

Elevilor le-au fost prezentate situații periculoase la care pot fi expuși pe stradă, acasă, în locurile de joacă sau în tabere/excursii și măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere, precum și regulile pe care trebuie să le respecte pentru a evita producerea de accidente. Covorașul tematic din dotarea laboratorului a facilitat punerea în practică a aspectelor teoretice prezentate. Cei mici au fost informați cu privire la regulile de traversare a străzii sau normele de circulație pentru bicicliști și au fost familiarizați cu principalele indicatoare rutiere.  

Activitățile de educație rutieră organizate de polițiști în parteneriat cu unitățile școlare vor continua pe parcursul întregului an școlar.  

Foto:
IPJ Brăila