Siguranța școlară, în atenția polițiștilor brăileni

Polițiștii de la Biroul Ordine Publică al Inspectoratului de Poliție Județean Brăila au acționat în perioada 18-29 septembrie, în intervalul orar 07:00-15:00, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în incinta și în proximitatea unităților de învățământ.  

În scopul depistării persoanelor care nu își justifică prezența în zona unităților de învățământ sau care ar putea reprezenta factori de risc pentru elevi, au fost legitimate 188 de persoane, au fost efectuate controale corporale și ale autovehiculelor. 

Polițiștii au identificat și zece elevi care absentau de la cursuri. Au fost transmise informări către Inspectoratul Școlar Județean Brăila și către unitățile de învățământ unde erau înscriși aceștia. 

Acțiunile au vizat și verificarea unităților de alimentație publică și sancționarea acelora care vând băuturi alcoolice și țigări minorilor. 

Polițiștii au purtat discuții cu 44 de directori de instituții de învățământ în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale, fiind desfășurate activități preventive cu participarea a peste 180 de elevi. 44 de agenți de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ. 

Activitățile de informare și de combatere a fenomenului infracțional vor continua. 

Foto:
IPJ Brăila