Brăila pe note de tangou

Pentru trei zile, în intervalul 23-25 februarie, la Brăila va avea loc evenimentul cultural-artistic „Brăila pe note de tango”, organizat de Consiliul Județean Brăila prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Brăila, Primăria Municipiului Brăila și Școala de dans Urquiza.

La manifestare vor participa peste 50 de dansatori de tangou, invitați speciali fiind deja consacrații Mirela Roșu și Giorgio Panico, maeștri în arta tangoului, promotori culturali și totodată reprezentanți ai Școlii de dans Urquiza.

După ceremonia de deschidere, seara de vineri va continua cu lecții de tangou pentru nivelul intermediar, la Galeria de Artă a CJCPCT Brăila. În Sala ProArte va avea loc activitatea Milonga de seară Bienvenida.

Sâmbătă și duminică, 24 și respectiv 25 februarie 2024, vor avea loc demonstrații de dans și alte activități specifice, sub îndrumarea specialiștilor, evenimentul încheindu-se cu Milonga  Despedida, în Sala ProArte a instituției gazdă.

Și pentru că în data de 26 februarie se împlinesc 121 de ani de nașterea marelui Jean Moscopol, cântăreț şi compozitor brăilean de muzică ușoară care s-a remarcat în perioada interbelică, și reprezentanții proiectului „Brăila pe note de tango” vor dansa pe muzica maestrului.

Tangoul este un dans și un gen muzical cu acorduri pasionale, originar din Argentina și Uruguay, devenit celebru în întreaga lume. Din septembrie 2009, tangoul argentinian⁠ figurează pe lista patrimoniului cultural imaterial al umanității UNESCO.

Foto:
CJCPCT Brăila