Brăileanul Emil Giurgiu, campion mondial la culturism

Recent, în Spania, la Santa Suzanna, au avut loc Campionatele Mondiale de culturism. În delegația României, selectată de Federația Română de Culturism, s-a aflat și Emil Giurgiu, un împătimit practicant brăilean al acestui sport.

Emil Giurgiu a triumfat, pe podiumul de concurs iberic, la categoria Masters, 45-49 ani, 70 de kilograme, bodybuilding. El a impresionat juriul, devenind campion mondial. Performanța sa a contribuit și la obținerea locului al treilea, de către delegația României, în clasamentul pe națiuni.

Emil Giurgiu nu este culturist profesionist, el îmbinând meseria de instalator sanitar cu sportul de performanță. În perioada de pregătire precompetițională face dpuă antrenamente zilnice, care însumează în jur de 4 ore și jumătate. În rest, merge la serviciu și se ocupă de alte treburi, pentru a se întreține, alături de familie.

Santa Suzanna se pare că îi priește de minune lui Emil Giurgiu, sportiv care a câștigat în sezonul trecut, în aceeași locație, două titluri europene, pe aceeași categorie, la masters, dar și la seniori.

În vârstă de 48 de ani, culturistul brăilean practică această disciplină sportivă de aproape trei decenii. El a mai obținut titlurile, mondial și european, în 2019, înainte de pandemie, la Taragona, tot în Spania.

Emil Giurgiu este președintele clubului CS Emil Gym Brăila, iar susținerea familiei este neocondiționată. Soția sa, Iulia, este vicecampioană europeană la perechi și multiplă campioană națională, în vreme ce fiica, Alexandra, este și ea vicecampioană europeană la juniori.

Emil Giurgiu mulțumește tuturor celor care l-au ajutat, atât pe plan local cât și Federației Române de Culturism, pentru că, grație lor, își poate duce visul la îndeplinire.

Felicitări!

 

Foto:
Federatia Romana de Culturism si Fitness/Facebook