Tinerii basarabeni din toată România vin de astăzi la Galați

Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB România) anunță organizarea Adunării Generale Extraordinare la UDJG Galați.   

Evenimentul, moderat de președintele FTB România, Paula Bodlev, studentă la Galați, se va desfășura timp de trei zile în orașul de la Dunăre (10-12 noiembrie) și are în prim plan identificarea problemelor cu care se confruntă tinerii basarabeni din România. Membrii Federației își propun trasarea unor direcții de acțiune în vederea facilitării comunicării la nivel național între comunitățile de basarabeni și autoritățile din regiune.  

Deschiderea Adunării Generale Extraordinare va avea loc pe 11 noiembrie, la ora 10:00, la Sala Senatului Universității „Dunărea de Jos” din Galați, invitați fiind reprezentanții comunității academice gălățene, în frunte cu prof. univ. dr. ing. Lucian-Puiu Georgescu – rectorul UDJG, dar și autorități locale și centrale: primarul Ionuț-Florin Pucheanu, prefectul Claudiu-Sorin Gavril și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.  

„Federația Tinerilor Basarabeni din România este dedicată susținerii și promovării intereselor tinerilor basarabeni în România, fiind un reprezentant asumat al acestora. Împreună, încercăm să construim un viitor mai bun și mai prosper pentru tineri și pentru comunitățile de basarabeni”, a declarat Paula Bodlev, liderul FTB. 

Paula este studentă în anul III, specializarea Drept, la Facultatea de Drept și Științe Administrative din cadrul UDJG și președinte al Clubului Studenților Basarabeni și Bucovineni „Ștefan cel Mare și Sfânt” – Liga Studenților din Galați (LSG). De asemenea, ea a fost aleasă, recent, în poziția de lider în cadrul Federației Tinerilor Basarabeni, organizația națională cea mai importantă de reprezentare a drepturilor și intereselor românilor de peste Prut, cu 17 asociații în cele mai mari centre universitare din România.