IA – tema Conferinței Europene de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2024”



Conferința Europeană de Psihiatrie și Sănătate Mintală „Galatia 2024”, ajunsă la a VIII-a ediție, va avea loc la Galați, în perioada 15-19 mai 2024. Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, prof. univ. dr. Anamaria Ciubară, medic primar psihiatru, președintele acestei manifestări, invită în orașul de la Dunăre specialiști în domeniu din țară și din străinătate, medicii de familie, farmaciști, psihologi, sociologi, asistenți medicali, pentru a discuta pe o temă interesantă din sfera psihiatriei. Anul acesta titlul conferinței este: „Interdisciplinaritatea în Psihiatrie și Inteligența Artificială.”

„Omenirea a intrat într-o nouă etapă: cea a Inteligenței Artificiale. Poate că la început mulți dintre noi am privit cu scepticism această adevărată revoluție a informaticii. Treptat, însă, Inteligența Artificială și-a demonstrat utilitatea pe scară largă în știință, inclusiv în domeniul medicinei. Și, pentru că am încercat mereu să abordăm cele mai fierbinți subiecte, în acest an tema centrală a conferinței va fi legată de AI și posibilitățile extraordinare de folosire a acesteia în domeniul sănătății mintale”, a explicat prof. univ. dr. Anamaria Ciubară.

Anul acesta conferința va avea o secțiune specială dedicată prezentării modalităților de realizare a studiilor clinice

Noutatea ediției: o secțiune specială dedicată prezentării modalităților de realizare a studiilor clinice. Această temă aduce în prim-plan inovații și cercetări de ultimă oră în domeniul farmaceutic.

Organizatori principali sunt Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, prin Facultatea de Medicină și Farmacie și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”, în parteneriat cu Universitatea „Danubius” Galați, Academia Română, Colegiul Medicilor din România, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” – Iași, Colegiul Psihologilor din România, Colegiul Farmaciștilor din România, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România. Cei interesați se pot înscrie aici, elevii și studenții beneficiind de gratuitate.

Anul acesta, în premieră, în memoria regretatului profesor dr. Marin Burlea, medicul preferat al copiilor, organizatorii și colaboratorii Conferinței au decis să acorde burse de studiu pentru cinci minori defavorizați din sistemul de protecție (jud. Galați și Brăila), care au rezultate bune la învățătură. Bursa este lunară, în valoare de 500 de lei și se acordă timp de un an. Profesorul dr. Marin Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria din Iași.