Trei medalii pentru pugiliștii brăileni

În această perioadă, la Piatra Neamț se desfășoară Campionatele Naționale de box pentru cadeți, competiție organizată sub auspiciile Federației Române de Box. 

În această după-amiază, începând cu ora 15.00, se va da gong în gala semifinalelor. În cvartetul de ași, pe diferite categorii de greutate, se află și trei pugiliști legitimați la CSM Brăila.

La categoria de greutate 50 kilograme, Robert Brînză, de la CSM Brăila, va lupta în colțul albastru, contra lui Cătălin Mustea. Un alt brăilean în lupta pentru titlul național este Alexandru Știrbu, la 54 kilograme el urmând să îl înfrunte pe Roberto Miluț.

În fine, dar nu în sfârșit, Vasile Iftim, la 70 de kilograme, va încrucișa mănușile cu Adrian Costache, pentru un loc în finala Campionatelor Naționale.

Conform regulamentului de competiție, odată ajunși în semifinale, boxerii au asigurată cel puțin medalia de bronz. Calificarea lor în finală echivalează cu îmbunătățirea performanței minimale, medalie de argint și, implicit, transformarea acesteia în aur în cazul unei victorii în ultimul act.

Finalele sunt programate sâmbătă, 11 noiembrie, după care delegațiile prezente sub Pietricica vor pleca spre case. Sperăm ca toți cei trei amintiți în acest material să boxeze foarte bine și să cucerească medaliile din cel mai strălucitor metal.

Brăila este, istoricește vorbind, un fieff al nobilei arte, iar actualii sportivi și antrenori duc mai departe această frumoasă tradiție a boxului brăilean.

 

Foto:
Pixabay