Bulevardul Independenței, la un pas de finalizarea lucrărilor

Cel mai avansat proiect al Primăriei Municipiului Brăila este în momentul de față cel derulat pe Bulevardul Independenței, așa cum a declarat Marian Dragomir, primarul municipiului, la conferința de presă din data de 12 octombrie.

Trandafirii de pe Bulevardul Independenței au fost salvați, fiind replantați

A fost pus gazonul, iar zilele acestea au fost plantați și trandafirii în zona centrală a spațiului de promenadă. Reamintim că trandafirii de pe Bulevardul Independenței au fost salvați, fiind replantați la Seroplant.  Pentru că nu erau suficienți, firma a mai achiziționat și alți trandafiri.

Aceștia au fost plantați mai distanțați pentru un plus de aspect  estetic și pentru a facilita întreținerea gazonului dintre tufe. S-a optat pentru a începe cu amenajarea gazonului  deoarece perioada propice plantării arbuștilor decorativi și a copacilor este mai târzie, atunci când plantele intră în repaus vegetativ.

La momentul optim, gazonul va fi decupat exact în zona în care se vor face marcajele pentru arbori și arbuști.

Primarul dă asigurări că deficiențele semnalate de brăileni pe rețelele de socializare vor fi remediate pe cheltuiala constructorului

Întrebat în legătură cu deficiențele de construcție semnalate de brăileni pe rețelele de socializare, edilul a precizat: „Dacă au apărut dale sparte, constructorul are obligația de a le remedia. În momentul de față recepția lucrării nu este făcută și până se va face recepția lucrării cu siguranță nu va exista niciun fel de dală spartă sau fisurată, ca urmare a faptului că recepția nu va fi semnată cu astfel de deficiențe sau, dacă se va semna recepția, se vor face mențiuni în fișa respectivă a oricăror deficiențe constatate de echipa de proiect, dirigintele de șantier, supervizorul și cei care urmăresc lucrarea respectivă. (…) Primăria intervine în acest proces în momentul în care ei ne invită la recepție oficial. Este adevărat că până la recepție noi am mai intervenit și am solicitat constructorului să facă mai multe remedieri, pe care el le-a făcut de fiecare dată. După conferința de presă, chiar am să-i comunic acest lucru.” 

Proiectul va fi finalizat înainte de sfârșitul anului

Primarul a dat asigurări că proiectul, al cărui termen inițial de finalizare a fost depășit, se va încheia până la sfârșitul acestui an, chiar înainte de noul termen. 

În săptămânile următoare vor fi montate pe Bulevardul Independenței schele de reabilitare a statuilor și a monumentelor de for public. Este vorba despre un alt contract al Primăriei, cu o societate care a câștigat licitația. Acestea nu au fost incluse în proiectul cu finanțare europeană pentru că s-ar fi întârziat foarte mult cu obținerea avizelor de la Direcția Județeană pentru Cultură. 

A fost nevoie să patruleze polițiști locali în civil pentru a stopa actele de vandalism de pe Bd. Independenței

În ceea ce privește actele de vandalism deja observabile pe Bulevardul Independenței – coșuri de gunoi sau bănci distruse – Marian Dragomir a  precizat că s-au dat foarte multe amenzi, a fost nevoie să patruleze polițiști locali în civil pentru a-i putea prinde pe făptași în flagrant, aceștia fiind de multe ori persoane la care nu te-ai aștepta, chiar oameni în vârstă. Edilul a adus în sprijinul afirmațiilor sale și o serie de fotografii. 

Lucrările de reabilitare de pe Bulevardul Independenței se realizează în cadrul proiectului „Modernizare transport electric Bulevardul Independenței”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, având ca scop reducerea emisiilor de bioxid de carbon în zonele urbane. Proiectul prevede modernizarea infrastructurii utilizate în transportul public, dar și a carosabilului și a trotuarelor aferente, a zonelor pietonale și a spațiilor verzi din suprafața de intervenție. Termenul inițial de finalizare a proiectului a fost 31 august 2023.

Conferința de presă o regăsiți pe canalul de YouTube Monitorul de Brăila: https://youtu.be/Ty6HZNbz_Qc

Foto:
Primăria Brăila