Cezarina Adamescu, lansare de carte la „Etnoliteratura”

Muzeul Brăilei „Carol I” organizează duminică, 3 noiembrie, ora 17:00, o nouă întâlnire în cadrul Hub-ului cultural „Etnoliteratura” la Casa Alexiu/Colecțiile Etnografice, str. Polonă nr. 14. Cu acest prilej va avea loc și lansarea cărții „Sfânta taină a scrisului”, scrisă de Cezarina Adamescu, volum publicat la Editura Stef, Iași, 2024.

Participă scriitorii: Mioara Baciu, Roxelana Radu, Sibiana Antoche, Antoaneta Crudu, Georgeta Oana-Muscă, Sebastian Golomoz, Mioara Ardieleanu, Angela Burtea, iar Marin Oanea, cantautor, va susține un mic recital.

Moderatorul evenimentului este dr. Brîndușa Ilie, muzeograf în cadrul Serviciului Cercetare, Documentare, Valorificare.

Cezarina Victoria Adamescu (pseudonim literar: Simona Condor) s-a născut pe 4 noiembrie 1951, la Galați. Este licențiată în Teologie și a debutat literar pe 19 septembrie 1982 în cotidianul „Viața Nouă” din Galați, cu un poem de toamnă. Debutul editorial are loc în 1987, cu volumul de versuri „Arhipelagul visării”, Editura Litera, București, coperta și ilustrațiile fiind realizate de Done Stan.

Autoarea este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău; membră a Asociației Scriitorilor de Limbă Română din Quebec; membră a Asociației Scriitorilor din Maramureș; membră a Ligii Scriitorilor din România, Filiala Iași; membră a Societății Scriitorilor „Costache Negri” din Galați.

A editat în perioada 1987-2015 peste 90 de volume de versuri, proză, povești, teatru, microroman, reflecții spirituale, documentare, exegeze și portrete literare, în ediții pe hârtie sau online. Dintre scrierile autoarei se remarcă ciclul de volume de eseuri critice și note de lectură, reunite sub genericul „Întâlniri spirituale”, care însumează 18 volume, fiecare cu titlul propriu, din perioada 2008-2015, cuprinzând referințe despre autorii locali, din țară și din străinătate.

Are numeroase premii literare pentru poezie și proză și a apărut în volumul colectiv „Artur Silvestri, Mărturisirea de credință literară”, vol. II; în Antologia de poezie „Noul Orfeu”, precum și în alte antologii de poezie, proză și epigramă. Este prezentă în manualul de limbă română cu o poveste pentru școlari și în „Dicționarul Scriitorilor români contemporani”, ediție online.