Cod portocaliu și intervenții ISU în municipiul și județul Brăila

În urma fenomenelor meteorologice deosebite manifestate în zona municipiului și pe raza județului Brăila în data de 4 noiembrie 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila a fost alertat și a acționat prompt pentru a face față provocărilor cauzate de condițiile meteorologice severe, printr-un comunicat transmis redacției venind să precizeze următoarele:

În intervalul orar 15.00 – 16.30, zona județului Brăila s-a aflat sub cod portocaliu care s-a manifestat prin rafale puternice de vânt cu o viteză cuprinsă între 70 și 90 km/h. De asemenea, aversele au generat cantități semnificative de precipitații, depășind în multe locuri 20 – 25 de litri pe metru pătrat. Fenomenele meteo au fost însoțite de frecvente descărcări electrice și, izolat, chiar de grindină, sporind gradul de dificultate al intervențiilor.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila au fost solicitate să intervină în diverse situații de urgență, astfel:

  1. În municipiul Brăila, mai mulți arbori au fost doborâți de vântul puternic, cauzând daune materiale semnificative și punând în pericol siguranța populației. Trei copaci au fost înregistrați căzând în locații critice: pe bulevardul Dorobanților, pe Aleea Cocorilor și pe Aleea Mugurilor. În cazul copacului căzut pe Aleea Mugurilor, acesta a avariat o țeavă de alimentare cu gaze naturale, ceea ce a impus solicitarea intervenției echipajului distribuitorului de gaze pentru remedierea defecțiunii. De asemenea, copacul de pe Aleea Cocorilor a avariat trei autoturisme parcate în apropiere. Cu toate acestea, din fericire nu s-au înregistrat victime în aceste incidente.
  2. În localitatea Însurăței, precipitațiile abundente au dus la inundarea unei curți, afectând și o cameră a din această locuință. Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență au intervenit pentru evacuarea apei din zonă, iar la ora 17.00 situația a fost remediată, iar apa a fost evacuată.”

Este important să subliniem că, în ciuda condițiilor meteorologice dificile, intervenția echipajelor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dunărea” Brăila a fost promptă și eficientă, asigurând protecția și siguranța comunităților locale.

ISU ”Dunărea” Brăila reamintește tuturor cetățenilor să fie pregătiți pentru astfel de evenimente neașteptate, să evite deplasările inutile în timpul unor condiții meteorologice periculoase și să ia toate măsurile de precauție necesare pentru protecția lor și a celor din jur.

Foto:
ISU Dunărea Brăila