ActualitateNaționalTurism

BalneoMap: Resursele balneare ale României pe o hartă digitală interactivă

Era digitală își pune amprenta pozitiv asupra vieții oamenilor atunci când scopul ales este unul de utilitate, cum este cazul exemplelor din domeniul sănătății. Recent a fost lansată noua hartă digitală a resurselor balneare din România, disponibilă pe platforma BalneoMap.

Pe harta interactivă sunt înscrise peste 500 de resurse balneare din 121 de localități din țară, inclusiv izvoare, ape minerale, lacuri terapeutice, mofete, surse de nămol, și zone cu potențial balnear, împreună cu povestea lor. Utilizatorii interesați, fie că au nevoie de tratament sau doresc să le viziteze ca turiști, le pot descoperi cu ușurință pe platforma menționată.

Harta digitală interactivă a fost realizată de clusterul regional balneoturistic Transylvania și a fost prezentată în cadrul unei conferințe organizate la data de 2 noiembrie 2023, sub egida Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României. Conferința a purtat tema „Dezvoltare Durabilă prin Valorificarea Resurselor Balneare”, și a reunit participanți cheie precum cei doi inițiatori ai clusterului Transylvania – Vajda Lajos și Aurel Borșan, managerul proiectului de realizare a hărții digitale – Mátyus Enikő, precum și reprezentanți ai diverselor ministere și instituții de profil.

Harta digiltală are în prezent 500 puncte balneare din 121 localități

La eveniment a participat și László Borbély, consilier de stat pentru dezvoltare durabilă, care a precizat următoarele:

Conform estimărilor, România deține o treime din resursele balneare ale Europei. Din păcate, acestea sunt încă insuficient valorificate. În aproximativ un an am reușit sprijinim lansarea unei platforme digitale a resurselor balneare și o dezvoltăm. Am început cu 37 de localități, iar prin dezvoltare, România are acum o hartă digitală a resurselor balneologice naționale cu pese 500 puncte balneare din 121 localități. Lista este deschisă și sunt convins va fi îmbogățită după ce am văzut astăzi la conferință există foarte mulți specialiști, cercetători, medici, oameni de afaceri, reprezentanți ai autorităților publice locale și centrale care își doresc acționeze pentru dezvoltarea durabilă a turismului balnear. Orice cetățean are acces acum la informații de calitate privind beneficiile balneologiei, ceea ce contează cu siguranță în atragerea numărului de turiști. Sunt convins un astfel de instrument este util și pentru investitori 

Foto:
BalneoMap

Articole similare

Back to top button